top icon
Κόσμος

Lamborghini Huracan Sterrato: Για off-road περιπλανήσεις (video)

Η νέα Lamborghini Huracan Sterrato είναι ένα supercar για κάθε είδους επιφάνεια.

Η Lamborghini δηλώνει ότι η νέα Huracan Sterrato είναι το πρώτο σούπερ σπορ αυτοκίνητο «που έχει σχεδιαστεί για μέγιστη οδηγική απόλαυση ακόμα και μακριά από την άσφαλτο». Η αλήθεια, βέβαια, είναι κατά τι διαφορετική, μιας και η ομογάλακτη Porsche προηγήθηκε χρονικά, παρουσιάζοντας πριν λίγες εβδομάδες τη δική της… χωμάτινη εκδοχή στο «σώμα» της αειθαλούς 911 (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Όπως και να ‘χει, η νεότερη προσπάθεια των Ιταλών από τη Sant’Agata της Ιταλίας αξίζει εξίσου της προσοχής μας.

Lamborghini Huracan Sterrato

Σε σύγκριση με το Huracan EVO, η Sterrato έρχεται με μια νέα έκδοση του συστήματος LDVI (Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics), με συγκεκριμένο set-up στις ρυθμίσεις Strada και Sport, ενώ νέο είναι το «πρόγραμμα» με την ονομασία Rally, το οποίο μπορεί να επιλέξει ο οδηγός όταν κινείται σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης εκτός ασφάλτου.

Lamborghini Huracan Sterrato

Αν μη τι άλλο, η εξωτερική περιβολή της Huracan Sterrato αντικατοπτρίζει το περιπετειώδες πνεύμα του αυτοκινήτου με την πρώτη κιόλας ματιά. Η απόσταση από το έδαφος σε σχέση με την Huracan EVO έχει αυξηθεί κατά 44 χλστ. για να μπορέσει η ανάρτηση να έχει μεγαλύτερη διαδρομή, ενώ τόσο εμπρός όσο και το πίσω μετατρόχιο εμφανίζονται αυξημένα κατά 30 και 34 χλστ., αντίστοιχα.

Lamborghini Huracan Sterrato

Οπτικά, εκτός από τα εξωτερικά στοιχεία προστασίας του αμαξώματος, η αλουμινένια μπροστινή «πλάκα» κάτω από το αμάξωμα, τα ενισχυμένα μαρσπιέ, ο πίσω διαχύτης και οι διαφορετικοί θόλοι των τροχών τονίζουν έτι περαιτέρω το μυώδες παρουσιαστικό της Huracan Sterrato – μαζί βέβαια με τα χαρακτηριστικά εμπρός φώτα.

Lamborghini Huracan Sterrato

To ιταλικό supercar τροφοδοτείται από έναν παλιό μας γνώριμο: τον V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 5,2 λίτρων της Lamborghini, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 610 ίππους και ροπή 560 Nm συνεργαζόμενος με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση και μπλοκέ πίσω διαφορικό. Σχεδιασμένη για να προσφέρει βέλτιστη απόδοση σε μη ασφαλτοστρωμένες και αμμώδεις επιφάνειες, η Huracan Sterrato επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 260 χλμ./ώρα.

Lamborghini Huracan Sterrato

Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με φρένα με αλουμινένιες, μονομπλόκ δαγκάνες με 6 έμβολα μπροστά και 4 έμβολα πίσω, σε συνδυασμό με αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους από carbon με διάμετρο 380 και 356 χλστ. Μπροστά από αυτούς βρίσκονται οι ζάντες των 19″ και τα ειδικά κατασκευασμένα run-flat ελαστικά Dueler AT002 της Bridgestone σε διαστάσεις 235/40 R19 εμπρός και 285/40 R19 πίσω.

Lamborghini Huracan Sterrato

Στο εσωτερικό σημείο αναφοράς είναι η αποκλειστική διακόσμιση Alcantara Verde Sterrato που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της διαφορετικής αυτής Huracan. Η διεπαφή ανθρώπου/μηχανής (HMI) διαθέτει νέα γραφικά και ειδικές λειτουργίες οδήγησης, με τα όργανα να διαθέτουν ψηφιακό κλισιόμετρο με ένδειξη pitch & roll, πυξίδα, δείκτη γεωγραφικών συντεταγμένων και ένδειξη γωνίας τιμονιού.

Lamborghini Huracan Sterrato

Μεταξύ των ενσωματωμένων υπηρεσιών, το σύστημα Lamborghini Connect περιλαμβάνει ενσωμάτωση με το Amazon Alexa για προσαρμογή των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου, όπως κλιματισμό και φωτισμό, καθώς και έλεγχο πλοήγησης και τηλεφωνικών κλήσεων με μια απλή φωνητική εντολή. Επίσης, η Huracan Sterrato διαθέτει ένα συνδεδεμένο σύστημα τηλεμετρίας που επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί την απόδοση και να αναλύει τα δεδομένα μέσω της εφαρμογής UNICA. Οι χρήστες του Apple Watch μπορούν επίσης να συγχρονίσουν τις πληροφορίες του καρδιακού τους παλμού με το ενσωματωμένο σύστημα τηλεμετρίας, ενώ διαθέσιμο είναι και το Lamborghini Drive Recorder.

Lamborghini Huracan Sterrato

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Huracan Sterrato προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης της εμφάνισης της, καθώς μέσω του προγράμματος με την ονομασία Lamborghini Ad Personam οι μόλις 1.499 πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 350 εξωτερικά χρώματα και πάνω από 60 για το δέρμα και τις επενδύσεις Alcantara.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lamborghini Huracan Sterrato_06
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Lamborghini Huracan Sterrato
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ