top icon
Επικαιρότητα

Lamborghini Miura: Επιστροφή στη διαδρομή της ταινίας «Τhe Italian Job» (video)

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από τη γέννηση του μοντέλου, δύο Lamborghini Miura «ταξίδεψαν» ξανά στη μαγευτική διαδρομή του βουνού Grand Saint Bernard στις Ιταλικές Άλπεις, η οποία «πρωταγωνιστεί», μαζί ασφαλώς με τη μοναδική τετράτροχη καλλονή από την Sant’Agata, στα πρώτα λεπτά της original ταινίας «The Italian Job» του 1969.

Οι δύο καλοδιατηρημένες Miura που επιστρατεύτηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση «βγήκαν» από το μουσείο που διατηρεί στη Sant’Agata η ιταλική εταιρεία-θρύλος, συνοδευόμενες από την… τοπική Polizia Stradale, για λόγους ασφαλείας ασφαλώς, καθώς και από τους ιθύνοντες της Anas, της κρατικών συμφερόντων ιταλικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και συντήρηση οδικών δικτύων στη γείτονα χώρα.

Το «παρών» πίσω από το τιμόνι των δύο αυτοκινήτων έδωσαν τόσο ο σχεδιαστής του αυτοκινήτου, Marcello Gandini, ο οποίος την εποχή εκείνη δούλευε για λογαριασμό του οίκου Bertone, όσοι και οι μηχανικοί εξέλιξης της Miura, Gian Paolo Dallara και Paolo Stanzani, οι οποίοι εργάζονταν για αρκετά χρόνια για λογαριασμό του Ferruccio Lamborghini. Αργότερα, ο Dallara δημιούργησε, ως γνωστόν, τις δικές του αγωνιστικές κατασκευές και ο Stanzani μια ακόμα δημιουργία για λογαριασμό της Lamborghini: την Coutach.

Η ιταλική εταιρεία σχεδιάζει αρκετές ακόμα αντίστοιχες εκδηλώσεις προκειμένου να τιμήσει τα 50α γενέθλια του πιο θρυλικού, αν μη τι άλλο, μοντέλου της ιστορίας της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ