top icon
Επικαιρότητα

Lamborghini: Ρεκόρ πωλήσεων το 2019 και νέες «δεσμεύσεις» στην υβριδική τεχνολογία

Η Lamborghini δημοσιοποίησε τις περσινές πωλήσεις της, αλλά και τη δέσμευσή της στην υβριδική τεχνολογία, παράλληλα όμως η εταιρεία από τη Sant’Agata ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει το «παρών» στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι το 2019 οι πωλήσεις της ανήλθαν στις 8.205 μονάδες, επίδοση αυξημένη κατά 43% σε σχέση με τις 5.750 πωλήσεις του 2018. Έχοντας στις τάξεις της 165 διανομείς σε 51 χώρες σε όλες τις ηπείρους, η διάσημη εταιρεία από τη Sant’Agata της Ιταλίας ταξινόμησε τη χρονιά που πέρασε 3.206 αυτοκίνητα σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική, 2.837 στην αμερικανική ήπειρο και 2.162 στη διευρυμένη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Η μεγαλύτερη αγορά για την ιταλική εταιρεία παρέμεινε εκείνη των ΗΠΑ, με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Hong Kong και του Macau να ακολουθούν με 770. Στις υπόλοιπες θέσεις συναντάμε το Ην. Βασίλειο, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Μ. Ανατολή, τον Καναδά και την Ιταλία, με 658, 641, 562, 387, 376 και 370 ταξινομήσεις, αντίστοιχα.

Η 12κύλινδρη Aventador κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 1.104 αγοραστών σε όλο τον κόσμο και επιπλέον 2.139, οι οποίοι επέλεξαν την 10κύλινδρη Huracan. Όπως είναι αντιληπτό, οι εναπομένουσες 4.962 πωλήσεις του ιταλικού εργοστασίου για το 2019 φέρουν το όνομα της Urus – του πρώτου SUV μοντέλου μαζικής παραγωγής της ιταλικής φίρμας. Στις επίσημες ανακοινώσεις της, η Lamborghini επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα την πληροφορία που θέλει όλα τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της να διαθέτουν υβριδική τεχνολογία, για την οποία ωστόσο οι Ιταλοί δεν δίνουν περισσότερες διευκρινήσεις.

Τέλος, η ιταλική φίρμα ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο επαναδιατυπώνοντας συγχρόνως την απόφασή της να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα σε ειδικές και περισσότερο «εστιασμένες» εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ