top icon
Επικαιρότητα

Lamborghini Urus: Πρεμιέρα στις 4 Δεκεμβρίου (+video)

Ήγγικεν η ώρα για το πρώτο SUV στην ιστορία της Lamborghini. Και μη βιαστείτε να χαρακτηρίσετε την LM002 ως Sport Utility Vehicle!

Η Urus είναι αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη διάσημη ιταλική εταιρεία που χρόνια τώρα έχει ταυτίσει την τύχη της με τον Όμιλο VW αποτελώντας –ως γνωστόν- ένα από τα εξέχοντα μέλη του. Η σπουδαιότητα του μοντέλου για τους Ιταλούς δεν έγκειται απλώς στο γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο SUV της μάρκας στη σύγχρονη ιστορία της –ας μην ξεχνάμε την μοναδική LM002 που κατασκευάστηκε σε μόλις 328 αντίτυπα από το 1986 έως το 1993- αλλά και στο ότι θα είναι αυτή που θα συμβάλει στο διπλασιασμό της εμπορικής απήχησης της μάρκας ανά την υφήλιο.

Όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της ιταλικής εταιρείας στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Lamborghini Urus, το πρώτο Super Sport Utility Vehicle στην ιστορία όπως οι ίδιοι οι Ιταλοί χαρακτηρίζουν τη νέα… υπερυψωμένη αυτή δημιουργία τους, θα αποκαλυφθεί στις 4 Δεκεμβρίου, με την παραγωγή της να ξεκινά αμέσως μετά, ούτως ώστε τα πρώτα αντίτυπά της να είναι έτοιμα προς παράδοση στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2018.

Το πολυτελές SUV της Lamborghini θα κατασκευαστεί στο πρώτο αυτό έτος παρουσίας του στις κατά τόπου αγορές σε μόλις 1.000 αντίτυπα. Ωστόσο, από το 2019 και εξής, όπως χαρακτηριστικά διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας, στη Σαντ’ Άγκατα θα κατασκευάζονται σε ετήσια βάση 3.500 Urus, αριθμός που ισοδυναμεί με το σύνολο της περσινής παραγωγικής δυναμικής της Lamborghini.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Stefano Deomenicali, την κίνηση στη νέα Urus θα παρέχει ένας νέος(;) V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, ο οποίος θα είναι ρυθμισμένες ειδικά για την περίσταση ώστε να αποδίδει 650 ίππους. Αργότερα, όπως αποκάλυψε ο Ιταλός μάνατζερ, η Lamborghini αναμένεται να παρουσιάσει και μια plug-in υβριδική εκδοχή του μοντέλου.

Θυμίζουμε πως το πολυτελές αλλά και αναμενόμενα ταχύτατο SUV της Lamborghini θα βασίζεται στο δάπεδο στο οποίο σήμερα «πατούν» τα Audi Q7 και Bentley Bentayga._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ