top icon
Επικαιρότητα

Lancia: Ύστατη προσπάθεια «διάσωσης»

Για πολλά στελέχη της FCA, μια σύγχρονη εκδοχή της Delta Integrale θα αποτελέσει την ύστατη προσπάθεια ώστε η Lancia να μην μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πολλές είναι οι φωνές μέσα στους κόλπους της Fiat Chrysler Automobiles οι οποίες πιέζουν ασφυκτικά τον Sergio Marchionne ώστε να προχωρήσει στην αναβίωση ενός εκ των πλέον θρυλικών μοντέλων της ιταλικής εταιρείας: της Delta Integrale. Βασικά επιχειρήματα τους, τόσο η ένδοξη ιστορία της πάλαι ποτέ διάσημης μάρκας, όσο φυσικά και του ίδιου του μοντέλου, στοιχεία που συνδυαστικά κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν, στα πρότυπα των Fiat 500 και Mini, τη βάση για περαιτέρω… ανάπτυξη και ακόμα περισσότερες πωλήσεις για τον αμερικανοιταλικό όμιλο.

Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά τους… ευσεβείς, όπως όλα δείχνουν, πόθους των «σκληροπυρηνικών» μελών του ΔΣ της FCA, φαντάζει αδύνατο, καθώς ο μεγάλος άνδρας της εταιρείας φαίνεται να έχει ήδη πάρει τις τελικές του αποφάσεις αναφορικά με τη «διανομή» των οικονομικών πόρων στους κόλπους της, τη στρατηγική ανάπτυξης της Fiat Chrysler Automobiles σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και αυτό καθ’ αυτό το «μέλλον» της Lancia. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι όλο το βάρος των προσπαθειών (και όχι μόνο) έχει ήδη αρχίσει να πέφτει στο στρατόπεδο της Alfa Romeo, οι όποιες προτάσεις για ένα «βιώσιμο πρόγραμμα διάσωσης» της Lancia, που θα περνά μέσα από την αναβίωση της θρυλικής Delta Integrale, φαίνεται πως δεν τελεσφορούν. Κάτι που, αν μη τι άλλο, θα αποτελέσει και την ταφόπλακα για μια από τις πλέον σημαντικές φίρμες στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα…_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ