top icon
Επικαιρότητα

Land Rover Defender Works V8 Trophy: Μια ειδική έκδοση σε 25 μόνο αντίτυπα (+video)

H Land Rover Classic τιμά τη μεγάλη ιστορία του Defender, με την ειδική έκδοση Works V8 Trophy ισχύος 405 ίππων, που αντλεί έμπνευση από τα οχήματα που συμμετείχαν στο Camel Trophy.

Το Land Rover Defender αποτελεί ένα εκτός δρόμου όχημα με ξεχωριστή ιστορία, ενώ το Camel Trophy, έχει τη δική του θέση στις καρδιές των “adventurers” ανά τον κόσμο. Θέλοντας να τιμήσει το αυθεντικό Defender, η Land Rover δημιούργησε μια ειδική, εξαιρετικά περιορισμένη σε επίπεδο παραγωγής, έκδοση.

Το Land Rover Defender Works V8 Trophy λοιπόν, θα παραχθεί σε μόλις 25 αντίτυπα και θα βασίζεται στην έκδοση Defender Works V8 2012-2016 που είχε εξελίξει η Land Rover Classic. Ο 5λιτρος βενζινοκινητήρας (V8) αποδίδει ισχύ 405 ίππων και ροπή 515 Nm, ενώ συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ZF και φυσικά, υπάρχει βοηθητικό κιβώτιο για “κοντές” σχέσεις. Εμπρός και πίσω, το αυτοκίνητο διαθέτει διαφορικά βαρέως τύπου, ενώ το κεντρικό διαφορικό λειτουργεί με μεταβαλλόμενο βαθμό εμπλοκής. Από εκεί και έπειτα, τα συστήματα ανάρτησης, διεύθυνσης και πέδησης θα έχουν δεχθεί τις επιπλέον περιποιήσεις των μηχανικών, ενώ τα οχήματα Trophy θα διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων αναβαθμίσεων, ειδικά προσαρμοσμένων για χρήση εκτός δρόμου.

Land Rover Defender Works V8 Trophy

Τα 25 Defender Works V8 Trophy, που θα διατίθενται τόσο στο “μικρό” 90 όσο και στο μεγαλύτερο 110 Station Wagon, θα έχουν το χαρακτηριστικό κίτρινο “Eastnor” χρώμα, σε συνδυασμό με τροχούς 16 ιντσών από ατσάλι. Το μαύρο Narvik σε τροχούς, καπό και πίσω πόρτα, θα δημιουργεί την απαραίτητη οπτική αντίθεση. Τα ειδικά αυτά οχήματα θα εφοδιαστούν ακόμη με φωτιστικά σώματα LED, μια εμπρός μάσκα “Heritage”, μοναδικό σήμα Land Rover Trophy και γραφήματα συμμετοχής (όνομα, σημαία χώρας καταγωγής), ανάλογα με το κάθε πλήρωμα

Ένα επιπρόσθετο κιτ παντός εδάφους περιλαμβάνει εμπρός βαρούλκο, εκδρομικό κλωβό πολλαπλών σημείων, σχάρα οροφής, προστασία στο κάτω μέρος του αμαξώματος, ανεβασμένη εισαγωγή αέρα, προβολείς LED και ελαστικά mud-terrain.

Land Rover Defender Works V8 Trophy

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν η μαύρη δερμάτινη ταπετσαρία Windsor με σπορ καθίσματα Recaro, οι κίτρινες ραφές που δημιουργούν αντίθεση και το ειδικό ρολόι Land Rover Trophy, που δημιουργήθηκε από τον Elliott Brown. Επιπλέον, τα Defender Works V8 Trophy εφοδιάζονται με αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης και μια κινητή συσκευή συνδεσιμότητας.

Οι προνομιούχοι ιδιοκτήτες των 25 Land Rover Defender Works V8 Trophy θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν για πρώτη φορά τα οχήματά τους σε μια αποκλειστική 3ήμερη εκδήλωση-περιπέτεια, που θα διοργανωθεί εντός του 2021 στο Eastnor Castle της Μεγάλης Βρετανίας, χώρο όπου παραδοσιακά πραγματοποιούνται οι διαδικασίες δοκιμών και εξέλιξης της μάρκας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει δοκιμασίες που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε αγώνες της Land Rover, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν και προσωπική εκπαίδευση για να αναπτύξουν τις οδηγικές τους δεξιότητες. Φυσικά, θα υπάρχουν σημαντικά βραβεία, με το κορυφαίο εξ αυτών να αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Οι παραγγελίες για το Defender Works V8 Trophy (90 ή 110) γίνονται απευθείας στην Land Rover Classic, με την τιμή του 90 στο Ηνωμένο Βασίλειο, να ξεκινά από 195.000 λίρες.

Δείτε το video, στο οποίο συμμετέχουν η οδηγός αγώνων, κασκαντέρ και πρέσβειρα της Land Rover Jessica Hawkins, καθώς και ο νικητής του Camel Trophy 1989, Bob Ives.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ