top icon
Επικαιρότητα

Land Rover Velar: Απέναντι στο γερμανικό κατεστημένο

Ένα νέο μοντέλο από τη βρετανική εταιρεία που αναμένεται να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες νέες παρουσίες τον επόμενο μήνα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια σπορτίφ εκδοχή του γνωστού και μη εξαιρετέου SUV της Land Rover, που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της βρετανικής φίρμας ανάμεσα στα Range Rover Evoque και Range Rover Sport. Το νέο Velar, όπως πιθανολογείται ότι θα ονομάζεται το νέο αυτό μοντέλο, απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που μέχρι τώρα έστρεφε την προσοχή του σε μοντέλα, όπως η Porsche Macan, η Mercedes GLE coupe και η BMW X6.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, το Velar θα βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα D7A της JLR, την οποία ήδη χρησιμοποιούν με επιτυχία η Jaguar XE και το F-Pace. Θυμίζουμε πως τα Land Rover Discovery και Evoque «πατούν» στην παλαιότερη ατσάλινη πλατφόρμα της εταιρείας, ενώ τα Discovery και Range Rover εκείνη με τον κωδικό D7U. Φυσικά, το νέο Velar θα προσφέρεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης, όχι όμως και με δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, όπως συμβαίνει με τα Land Rover και Range Rover, ενώ οι κινητήρες του -4κύλινδροι και 6κύλινδροι, ντίζελ και βενζίνης- θα είναι τοποθετημένοι κατά το διαμήκη άξονα.

Πιο συγκεκριμένα, οι 4κύλινδροι θα ανήκουν στη γνώριμη γενιά αλουμινένιων συνόλων Ingenium της JLR, ενώ οι V6 θα προέρχονται από την παλαιότερη συνεργασία της βρετανικής φίρμας με την Ford. Αργότερα, οι τελευταίοι θα αντικατασταθούν με τους νέους Ingenium 3λιτρους straight-six κινητήρες που έχει στα σκαριά το «συγκρότημα» των Jaguar και Land Rover.

Το νέο Land Rover Velar θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες από σήμερα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης με τις πωλήσεις του να ξεκινούν, κατά πάσα πιθανότητα, από τα μέσα της τρέχουσας χρονιάς και εξής. Στόχος των ανθρώπων της Land Rover είναι η διάθεση περί των 80.000 αντιτύπων του μοντέλου τη χρονιά._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ