top icon
Επικαιρότητα

Last call for drinks: Αυτό είναι το τελευταίο smart με θερμικό κινητήρα

Η smart αποχαιρετά τους θερμικούς κινητήρες με μία συλλεκτική έκδοση.

Η smart είναι η πρώτη εταιρεία που αλλάζει ριζικά ρότα υιοθετώντας την ηλεκτροκίνηση στο σύνολο της γκάμας της από το 2020 και μετά. Θέλοντας να πουν το μεγάλο και οριστικό «αντίο» στο θερμικό κινητήρα, οι ιθύνοντες της εταιρείας σκοπεύουν να φέρουν στην παραγωγή στα τέλη του καλοκαιριού μια εξαιρετικά περιορισμένη συλλεκτική έκδοση – την Final Collectors’ Edition – η οποία φέρει την υπογραφή του βιομηχανικού σχεδιαστή Konstantin Grcic και θα «αναπαραχθεί» σε μόλις 21 αντίτυπα.

Ο αριθμός 21 δεν επιλέχτηκε τυχαία, μιας και αυτός αντιπροσωπεύει τα χρόνια της εμπορικής παρουσίας της Smart στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Η σειρά Final Collectors’ Edition έχει ως σημείο αναφοράς το smart Fortwo Cabrio τρίτης γενιάς και διαφοροποιείται από τις κίτρινες και μαύρες αποχρώσεις στις εξωτερικές επιφάνειες. Ανάλογες είναι και οι επιλογές και τα γραφικά στην καμπίνα.

Η θυγατρική εταιρεία της Daimler δεν ανακοινώνει ποιος θα είναι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης που θα φιλοξενεί η συγκεκριμένη έκδοση σηματοδοτώντας τη σημαντικότερη ίσως «στροφή» της smart εδώ και δύο δεκαετίες._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: H Geely θα κατασκευάζει όλα τα smart στην Κίνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ