top icon
Επικαιρότητα

Lewis Hamilton: Μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερα αυτοκίνητα από τη Ferrari

O Lewis Hamilton περνά στην αντεπίθεση και προκαλεί με δηλώσεις του τους «κόκκινους» υποστηρίζοντας με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του στην πρεμιέρα της νέας Project One στη ΙΑΑ 2017, πως η Mercedes-AMG μπορεί να φτιάξει καλύτερα αυτοκίνητα δρόμου από εκείνα της Ferrari.

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, ήταν ένας εκ των «υψηλών» προσωπικοτήτων που έδωσαν το «παρών» στις αρχές της εβδομάδας στην επίσημη πρεμιέρα της Project One στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει τις αρετές του διθέσιου ονείρου των 2,3 εκ. ευρώ που σχεδίασαν, εξέλιξαν και κατασκεύασαν οι ιθύνοντες της Mercedes-AMG σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από την αγωνιστική ομάδα του Γερμανού κατασκευαστή που από το 2013 προετοιμάζουν τα μονοθέσια του Βρετανού πιλότου.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο 32χρονος άσσος, ο οποίος μόλις επτά γύρους πριν την ολοκλήρωση του φετινού Πρωταθλήματος δίνει μάχη σώμα με σώμα στις πίστες του Π.Π. της F1 με τη Ferrari του Sebastian Vettel για την κατάκτηση του φετινού στέμματος, δήλωσε ευτυχής που επιτέλους η Mercedes αποφάσισε να δείξει τη δυναμική της και εκτός πιστών δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που αντλεί την τεχνολογία του από τα μονοθέσια της F1.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Και που έχω συμβάλει στην εξέλιξη αυτού του αυτοκινήτου», δήλωσε ο Hamilton.

Και συνέχισε:

«Αγαπώ τα αυτοκίνητα. Καιρό τώρα λέω στη Mercedes να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η Mercedes ήδη έχει τις εκδόσεις AMG, γιατί όχι και ένα supercar. Γιατί η Ferrari φτιάχνει supercars; Εμείς μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερα αυτοκίνητα από τη Ferrari. Φτιάξαμε ένα καλύτερο αγωνιστικό απ’ αυτούς, οπότε γιατί να μην φτιάχναμε και κάτι που θα έστελνε τη Mercedes στην στρατόσφαιρα; Τελικά, αυτό έγινε».

Τι είναι όμως αυτό που πραγματικά συναρπάζει τον Lewis Hamilton στην Project One;

«Πρώτα απ’ όλα, ο ήχος της. Όταν ανεβάζει στροφές και αλλάζεις ταχύτητες, σου κόβει την ανάσα. Και επίσης το ότι το αμάξωμα είναι πολύ πλατύ».

Και προσέθεσε:

«Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο δρόμου που να πλησιάζει αυτό που νιώθεις σε ένα μονοθέσιο της F1. Λόγω του βάρους, της αεροδυναμικής, της αίσθησης της θέσης οδήγησης. Αυτό όμως [η Project One] είναι ότι πιο κοντινό. Ελπίζω να είμαι αυτός που θα πάρει το πρώτο αντίτυπο».         

Διαβάστε εδώ την πλήρη παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG Project One.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ