top icon
Επικαιρότητα

Lotus – επετειακή χρονιά το 2021

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά συνολικά σημαντικές επετείους θα τιμήσει η Lotus την πρώτη χρονιά της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Για τη μεγάλη αναφορικά με την πορεία της στην Αυτοκίνηση εταιρεία της Lotus το 2021 είναι μια επετειακή χρονιά, καθώς κατά τη διάρκειά της θα τιμηθούν επτά συνολικά σημαντικοί σταθμοί του Βρετανού κατασκευαστή, τόσο στα εξεζητημένα μοντέλα παραγωγής της, όσο και στη διαδρομή της στους διεθνείς αγώνες. Έχουμε λοιπόν και λέμε…

Το 2021 συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Lotus Mark III, που κατασκευάστηκε για τους αγώνες της Formula 750. To βάρους μόλις 370 κιλών αγωνιστικό νίκησε στην πρεμιέρα του στο Castle Compe και στη συνέχεια διέγραψε μια εξαιρετική πορεία, γεμάτη διακρίσεις. Η χρονιά που διανύουμε είναι εμβληματική και για τη Lotus 21, που παρουσιάστηκε στην Formula 1 πριν 60 χρόνια και παρά τους 50-60 λιγότερους ίππους από τα μονοθέσια της Ferrari που κέρδισε το πρωτάθλημα το 1961 κατάφερε να τα κερδίσει στο Μονακό, οδηγημένη από τον μεγάλο Stirling Moss.

Lotus Type 21

Eπίσης, φέτος έχουμε και τα 50 χρόνια του turbine F1 car Lotus 56B, που παρά την πρωτοποριακή του τεχνολογία δεν κατάφερε να πάρει θετικά αποτελέσματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1971. Το 2021 είναι εμβληματικό έτος και για τη Lotus 88 με το επαναστατικό διπλό σασί, που πριν 40 χρόνια τάραξε τα νερά της Formula 1. Το μονοθέσιο εκείνο δεν μπόρεσε τελικά να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, καθώς ο συνασπισμός των ανταγωνιστών της Lotus F1 Team έπεισε την Αρχή του Σπορ να το κηρύξει παράνομο. Το 1981, 40 χρόνια πριν τις ημέρες μας, είναι επίσης η χρονιά του επιτυχημένου rally car Lotus-Sumbeam. Ακόμη, στο έτος που διανύουμε συμπληρώνονται 25 χρόνια από την εμφάνιση της Lotus Esprite V8 στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Κλείνοντας, το 2021 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρεμιέρα της Lotus Elise S2, αλλά και δέκα χρόνια από την εμφάνιση της Lotus Evora GTE.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ