top icon
Επικαιρότητα

Lotus: Νέα σειρά σπορ μοντέλων, τέλος εποχής για Elise, Exige και Evora

Η Lotus επιβεβαιώνει σήμερα την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των Elise, Exige και Evora, τις οποίες θα διαδεχθεί μια νέα σειρά σπορ μοντέλων.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Lotus επιβεβαίωσε σήμερα την πλήρη αναθεώρηση της γκάμας της ανακοινώνοντας ότι το 2021 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα δούμε στην παραγωγή τις Elise, Exige και Evora.

Η Elise παρουσιάστηκε το 1995 φέρνοντας μία μίνι επανάσταση στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων χαμηλού όγκου παραγωγής μέσω της χρήσης στο «σώμα» της προηγμένων υλικών – ανάμεσά τους και το αλουμίνιο. Χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες που αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς σε αυτή, η Exige, η οποία παρουσιάστηκε το 2000, έγινε γρήγορα η επιτομή του «αγωνιστικού αυτοκινήτου για το δρόμο», ενώ η Evora, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008, έφερε ξανά την Lotus στον προσοδοφόρο τομέα των super-sport αυτοκινήτων.

Η συνολική παραγωγή και των τριών αυτών μοντέλων αναμένεται να ανέλθει στις 55.000 μονάδες.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του κύκλου ζωής των Elise, Exige και Evora, η διάσημη βρετανική εταιρεία από το Hethel ανακοίνωσε προ ολίγου ότι θα φέρει στο φως μέσα στο τρέχον έτος την πρωτότυπη εκδοχή ενός εντελώς νέου σπορ μοντέλου, το οποίο θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τη νέα προϊοντική εποχή της μάρκας.

Το εν λόγω σπορ μοντέλο φέρει -προς ώρας- την κωδική ονομασία  «Type 131», ενώ άγνωστο παραμένει αν η τελική μορφή του θα μπει στην παραγωγή μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Για την κατασκευή των μελλοντικών αυτοκινήτων της, η Lotus αναμένεται να «επιστρατεύσει» 250 νέους εργαζομένους, αριθμός που έρχεται να προστεθεί στους 670 που εντάχθηκαν στις τάξεις της από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν η βρετανική εταιρεία εξαγοράστηκε από την κινεζική Geely, έως και σήμερα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ