top icon
Επικαιρότητα

M. Βρετανία: Σκέψεις για εγκατάσταση «driving mode» στα κινητά

Οι αρχές της χώρας προτίθενται να πιέσουν τις εταιρείες κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσουν σε αυτές το κατάλληλο λογισμικό που θα «κλειδώνει» πολλές από τις λειτουργίες τους κάθε φορά που ο οδηγός βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου του. Προφανώς, για λόγους ασφαλείας.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάλογο με το «flight mode» που ήδη διαθέτουν σήμερα όλα τα σύγχρονα smartphones της αγοράς. Με τη διαφορά ότι εδώ θα «μπλοκάρεται» η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο διαδίκτυο και την ηλεκτρονική αλληλογραφία, ενώ εξίσου… απαγορευμένο θα είναι τόσο το texting, όσο και η πραγματοποίηση και αποδοχή εξερχομένων και εισερχομένων κλήσεων, αντίστοιχα.

Προς το παρόν, πάντως, δεν πρόκειται παρά για μια πρόταση των αρχών της Μ. Βρετανίας, οι οποίες αναμένεται να θέσουν επί τάπητος το όλο θέμα στους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών που κατασκευάζουν σήμερα τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας στα πλαίσια μιας διευρυμένης συνάντησης των δύο μερών που θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε, στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα του βρετανικού The Guardian, το βασικό τεχνικό πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί από τις κατασκευάστριες εταιρείες είναι πως και με ποιο ακριβώς κριτήριο θα ενεργοποιείται αυτοβούλως το «driving mode» στο κινητό τηλέφωνο του οδηγού. Και όχι σε εκείνο ενός οποιοδήποτε άλλου συνεπιβάτη, για παράδειγμα…_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ