top icon
Επικαιρότητα

Magneti Marelli: Πιο κοντά στην «ανεξαρτητοποίησή» της από την FCA

Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί από τον Sergio Marchionne, αργά ή γρήγορα η Magneti Marelli θα απαγκιστρωθεί από τις αγκάλες της «μαμάς» Fiat Chrysler Automobiles.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η επενδυτική εταιρεία KKR & Co. βρίσκεται σε προχωρημενες συνομιλίες για να αποκτήσει την Magneti Marelli. Εφόσον το όλο εγχείρημα επισημοποιηθεί, η KKR & Co. θα εξετάσει την πιθανότατα να συνδυάσει τη λειτουργία της ιταλικής εταιρείας με τον κατασκευαστή ιαπωνικών εξαρτημάτων, Calsonic Kansei, τον οποίο η ίδια ελέγχει. Με τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, όμως, να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, η FCA είναι πολύ πιθανό να επιλέξει για τη Magneti Marelli ένα άλλο «μονοπάτι», αυτό του spinoff από τη μητρική εταιρεία.

Ό,τι κι αν τελικά επιλεχθεί, θα πρόκειται για μία από τις πρώτες σημαντικές αποφάσεις του νέου CEO της FCA, Mike Manley, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 21 Ιουλίου, λίγο πριν τον απρόσμενο θάνατο του Sergio Marchionne.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο μήνα ενδιαφέρον για την επιχείρηση -η αξία της οποία μπορεί να ανέλθει έως και τα 6 δις € συμπεριλαμβανομένου του χρέους της- εκδήλωσαν μη μία κατονομαζόμενη εταιρεία της Ασίας, η Apollo Global Management και η Bain Capital.

Εκπρόσωπος της FCA δήλωσε χθες πως η FCA επιδιώκει το διαχωρισμό της επιχείρησης Magneti Marelli, ενώ αξιολογεί οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις που «μπορεί να είναι προς το συμφέρον της εταιρείας». Η αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για συνομιλίες της με την KKR Co., τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της Wall Street Journal._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ