top icon
Επικαιρότητα

Marchionne: Δεν θα κυνηγήσω εγώ την VW

Το σίριαλ των δηλώσεων ανάμεσα στους Διευθύνοντες Συμβούλους της VW και της Fiat Chrysler Automobiles καλά κρατεί.

Ο πάντοτε λαλίστατος Sergio Marchionne ξαναχτύπησε με το αγαπημένο, φυσικά, θέμα του: τις συγχωνεύσεις. Στο επίκεντρο του Ιταλού CEO της Fiat Chrysler Automobiles μπήκε για μια ακόμα φορά o Matthias Muller και ο Όμιλος VW. Και ασφαλώς το ενδεχόμενο συνεργασίας ή και συγχώνευσης μαζί του. Μιλώντας σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Donald Trump, ο Marchionne δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον να επιδιώξει αυτός μια συγχώνευση με τον γερμανικό Όμιλο.

«Το μόνο που είπα είναι πως όταν είσαι ο Νο1 κατασκευαστής στην Ευρώπη και κάποιος άλλος κάνει μια συνεργασία ώστε να γίνει ο Νο2 πλησιάζοντάς σε, τότε η πρώτη σου αντίδραση είναι να μεγαλώσεις τη διαφορά που σε χωρίζει από αυτόν. Εμείς είμαστε ο ιδανικός συνέταιρος για κάποιον που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο».

Ο Marchionne δήλωσε για μια ακόμα φορά «ανοιχτός» στο ενδεχόμενο να ακούσει τις προτάσεις ή τη γνώμη του CEO της VW, Matthias Muller.

«Αν θέλει να έρθει, ξέρει που ζω. Δεν τον κυνήγησα και δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο. Αλλά αν έχω δίκιο σχετικά με τις ενοποιήσεις των εταιρειών και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, τότε εμείς είμαστε οι καταλληλότεροι. Οπότε, δεν θα καλέσω εγώ τον Matthias. Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να το κάνω».

Θυμίζουμε πως η CEO της FCA αποτελεί εδώ και καιρό ένθερμο υποστηριχτή της ενοποίησης μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών ούτως ώστε να μειωθεί το κόστος εξέλιξης νέων τεχνολογιών.

Ποια ήταν η νεότερη αντίδραση του Matthias Muller στις συνεχιζόμενες αναφορές του Ιταλού στο πρόσωπό του και φυσικά στην ίδια τη VW;

«Θα βοηθούσε πολύ αν ο Marchionne επικοινωνούσε τις εκτιμήσεις του σε εμένα και όχι μόνο στον Τύπο. Σε κάθε περίπτωση, είμαι αρκετά σίγουρος για το μέλλον της VW, με ή χωρίς τον Marchionne».

Τελικά, το όλο ζήτημα δεν είναι αν οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες να καθίσουν στο τραπέζι των όποιων διαπραγματεύσεων, αλλά το ποιος εκ των Marchionne και Muller θα σηκώσει πρώτος το τηλέφωνο…_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ