top icon
Επικαιρότητα

Maserati: Ανάκληση για Ghibli και Quattroporte στις ΗΠΑ

Μια ακόμα ανάκληση κατ΄εντολή της NHTSA για τη Maserati στις ΗΠΑ για τα 4θυρα αυτή τη φορά μοντέλα της γκάμας της.

Σύμφωνα με τη διαταγή ανάκλησης 17V-834 που εξέδωσε η National Highway Traffic Safety Administration, 1.406 αντίτυπα των μοντέλων Ghibli και Quattroporte, τα οποία αφορούν αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων των ΗΠΑ που παρήχθησαν από 24 Ιουλίου έως και 14 Δεκεμβρίου του 2017, είναι πιθανό να εμφανίζουν πρόβλημα διαρροής καυσίμου στο χώρο του κινητήρα. Ως πιθανή συνέπεια του προβλήματος, σύμφωνα με την αμερικάνικη υπηρεσία, είναι να εκδηλωθεί φωτιά.

Σύμφωνα με την Maserati, στα επίμαχα οχήματα είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν φαινόμενα «υπερβολικής αποκόλλησης» στο άκρο του πλαστικού τμήματος του συστήματος παροχής καυσίμου. Όπως κατέστη γνωστό, το πρόβλημα εντοπίστηκε σε μια ελαττωματική παρτίδα του ως άνω εξαρτήματος το οποίο και προμηθεύει στη Maserati η εταιρεία SumiRiko Italy, θυγατρική της ιαπωνικής Sumitomo Riko Co.

Στην ενότητα «Description of Defect» της εντολής ανάκλησης, η NHTSA αναφέρει επίσης πως «πιθανές άλλες διαρροές καυσίμου μπορεί να οφείλονται σε ξένα σωματίδια που εισάγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνδεσης μεταξύ της μεταλλικής και πλαστικής γραμμής τροφοδοσίας καυσίμου, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν στην τελευταία γρατσουνιές».

Οι ιδιοκτήτες των επίμαχων οχημάτων θα ειδοποιηθούν από την εταιρεία με τις πρώτες επιδιορθώσεις να ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ