top icon
Κόσμος

Maserati Grecale: Η εξέλιξή της συνεχίζεται

Η Maserati Grecale θα συμπληρώσει σύντομα την γκάμα των SUV μοντέλων της ιταλικής εταιρείας.

Η Maserati Grecale, το νέο SUV μοντέλο της διάσημης ιταλικής τρίαινας, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο τελικό στάδιο δοκιμών προκειμένου να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο τρέχον έτος «συνοδεύοντας» έτσι στη γκάμα της εταιρείας την μεγαλύτερη Levante.

Η Maserati Grecale «οφείλει» το όνομα της σε ένα βορειοανατολικό άνεμο της Μεσογείου συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση ετών για την ιταλική εταιρεία που είχε ως αφετηρία το όνομα Mistral το 1963 και συνέχεια τις ονομασίες Ghibli, Bora, Merak, Khamsin –και το 2016 την Levante.

Προς το παρόν, ελάχιστα είναι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου αλλά και τον σχεδιασμό του. Ωστόσο, βέβαιο είναι ότι το «μικρό» ιταλικό SUV θα χρησιμοποιεί το δάπεδο Giorgio στο οποίο «πατά» σήμερα η ομόσταβλη Alfa Romeo Stelvio, από την οποία θα δανείζεται πολλά επιμέρους μέρη.

Maserati Grecale: Πρώτη… οπτική γεύση

Σίγουρο επίσης είναι ότι η νέα Maserati Grecale θα είναι διαθέσιμη τόσο σε συμβατικές παραλλαγές με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και σε ηλεκτρική έκδοση, όπως αποκαλύπτουν… άθελα τους οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα μετά την σύντομη επαφή που είχαν μαζί τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο CEO της Stellantis, John Elkann και Carlos Tavares, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Maserati στη Modena της Ιταλίας.

Αξίζει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ιταλών της Maserati, τα SUV μοντέλα αναμένεται να αποσπάσουν μερίδιο της τάξης του 70% επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας έως το 2025, την ώρα που τα σεντάν θα περιοριστούν στο 15% και τα σπορ κουπέ σε μόλις 5%.

Maserati Grecale

Μετά την Maserati Grecale, τι;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 θα δούμε την Maserati να παρουσιάζει την ηλεκτρική εκδοχή της MC20, η οποία θα τροφοδοτείται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Θα διαθέτει δε ηλεκτρικό σύστημα 800V, επιτρέποντας τη φόρτισή της στα 300 kW.

Συν τοις άλλοις, το 2023 η Maserati θα αποκαλύψει τη νέα Quattroporte, η οποία θα είναι διαθέσιμη με συμβατικούς κινητήρες καθώς και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Maserati Grecale

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Maserati Grecale
  • Maserati Grecale
  • Maserati Grecale
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ