top icon
Επικαιρότητα

Maserati Levante Trofeo: 8κύλινδρη με 590 ίππους

Την Έκθεση της Ν. Υόρκης επέλεξε η διάσημη ιταλική τρίαινα προκειμένου να παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση του SUV μοντέλου της.

Την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού επέλεξε η Maserati προκειμένου να παρουσιάσει την top έκδοση της Levante. Με τους Ιταλούς να προκρίνουν την ονομασία Trofeo, και όχι όπως αρχικά είχε γραφτεί ανά τον τύπο τα αρχικά GTS, η κορυφαία έκδοση του ιταλικού SUV φέρνει μαζί της τον 8κύλινδρο twin-turbo κινητήρα των 3,8 ίππων της Ferrari, ο οποίος είναι ρυθμισμένος για την περίσταση ώστε να αποδίδει 590 ίππους και ροπή 730 Nm. Φυσικά, η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Q4 Intlligent All-Wheel Drive, με την τελική ταχύτητα της κατασκευής να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα και το τυπικό αλλά πάντοτε ενδεικτικό «0-100» να ολοκληρώνεται σε χρόνο 3,9 δλ.

Οπτικά, η νέα Maserati Levante Trofeo «δείχνει» τις ικανότητές της με έναν μάλλον διακριτικό, αλλά πάντοτε κομψό, τρόπο. Εντυπωσιακές, αν μη τι άλλο, είναι οι ζάντες των 22 ιντσών, καθώς φυσικά και οι βαμμένες σε κόκκινο, κίτρινο, μαύρο, ασημί ή μπλε χρώμα δαγκάνες του αναβαθμισμένου σε απόδοση και αντοχή συστήματος πέδησης. Από εκεί και πέρα, οι προφυλακτήρες είναι πιο «άγριοι» σε αισθητική, τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ μεγαλύτερες είναι και οι εισαγωγές αέρα. Εμπρός τα φώτα υιοθετούν την τεχνολογία full matrix LED, ενώ πίσω πόλος έλξης είναι οι δύο «τρύπες» στο καπό που συμβάλλουν στην απαγωγή θερμότητας από τον χώρο του V8. Πίσω θετικές εντυπώσεις αποκομίζουν τόσο οι 2+2 απολήξεις της εξάτμισης , όσο και ο διαχύτης στο κατώτατο σημείο του προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό, οι carbon πινελιές έχουν τον πρώτο λόγο, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το κορυφαίας υφής δέρμα Pieno Fiore με το οποίο είναι ντυμένα τα καθίσματα. Φυσικά, ο εξοπλισμός άνεσης είναι κορυφαίος, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί και το εξαιρετικά αποδοτικό ηχοσύστημα του αυτοκινήτου των 1.280 Watt που συνοδεύεται όχι από τέσσερα, ούτε από οκτώ, αλλά από δεκαεφτά στο σύνολο ηχεία. Στους υπόλοιπους τομείς, αξίζει να σταθεί κανείς στα προγράμματα λειτουργίας τα οποία ο οδηγός έχει στη διάθεσή του, που σε αριθμό φτάνουν πλέον τα πέντε, καθώς στα Normal, ICE, Sport και Off Road, έχει προστεθεί το Corsa._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ