top icon
Κόσμος

Mazda: Έρχονται τα νέα CX-60 και CX-80, νέο MX-30 με περιστροφικό κινητήρα range extender

Η Mazda ξεδιπλώνει τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον ανακοινώνοντας ότι μέσα στα επόμενο δύο χρόνια θα παρουσιάσει τα νέα CX-60 και CX-80 καθώς και μια έκδοση του ηλεκτρικού MX-30 με περιστροφικό κινητήρα.

Η Mazda, με μια εκτενή ανακοίνωσή της, άνοιξε τα χαρτιά της όσον αφορά τα νέα μοντέλα που προτίθεται να παρουσιάσει στη γηραιά ήπειρο τα επόμενα δύο χρόνια εστιάζοντας εξ ολοκλήρου σε οχήματα της SUV κατηγορίας.

Πιο συγκεκριμένα, το ιαπωνικό εργοστάσιο ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα διευρύνει την παρουσία της στην κατηγορία των SUV μοντέλων λανσάροντας στην Ευρώπη τα νέα CX-60 και CX-80, με το πρώτο να είναι 5θεσιο και το δεύτερο 7θεσιο.

Τα δύο αυτά οχήματα «θα ηγηθούν των προσπαθειών της εταιρείας στην Ευρώπη για την εισαγωγή plug-in υβριδικών μοντέλων με τέσσερις βενζινοκινητήρες σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Mazda στη σημερινή της ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή, τα CX-60 και CX-80 θα εισάγουν έναν νέας γενιάς 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα βενζίνης Skyactiv-X καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, για υψηλή απόδοση και υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Mazda

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2022, μία νέα έκδοση του πρώτου EV μαζικής παραγωγής της Mazda, του MX-30, θα εισαχθεί «ενσωματώνοντας πολλαπλές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης» και χρησιμοποιώντας τον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda ως γεννήτρια.

Από εκεί και πέρα, από το 2025, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα προϊόντα σε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με την εισαγωγή αυτών των μοντέλων, η Mazda βρίσκεται θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το 2030.

Στις ίδιες ανακοινώσεις, η Mazda επιβεβαίωσε ότι τα CX-5 και CX-30 θα συνεχίσουν να δίνουν το «παρών» στη γκάμα της.

Τέλος, η Mazda ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει δύο ακόμα νέα μοντέλα, τα CX-70 και CX-90, στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές πλην της ευρωπαϊκής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mazda
  • Mazda
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ