top icon
Επικαιρότητα

McLaren: Αποτίοντας φόρο τιμής στον James Hunt

Στο Goodwood FoS, η McLaren θα παρουσιάσει μια επετειακή έκδοση της P1 GTR προς τιμή του αντισυμβατικού Παγκόσμιου Πρωταθλητή της, James Hunt.

Πριν τέσσερις δεκαετίες, η McLaren κατέκτησε το Π.Π. της F1 με τον μοναδικό James Hunt στο πηδάλιο του μονοθεσίου της σε μια δραματική αγωνιστική σεζόν που σημαδεύτηκε, όπως με απόλυτη επιτυχία αποτυπώνεται στην κινηματογραφική οθόνη από την ταινία Rush, από την έντονη κόντρα του Βρετανού πιλότου με τον αυστριακό άσσο της Ferrari, Niki Lauda, ο οποίος, ως γνωστόν, τραυματίστηκε την ίδια χρονιά σε ατύχημα που είχε στο Γερμανικό GP.

Εν έτη 2016, σε μια προσπάθεια να τιμήσει τον μοναδικό αυτό άνδρα, η McLaren θα παρουσιάσει στα τέλη του μήνα στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed μια ειδική έκδοση της P1 GTR, η οποία θα θυμίζει χρωματικά το κράνος του Βρετανού πιλότου. Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο των εξωτερικών της επιφανειών θα είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα με τις πλευρικές επιφάνειες, το εμπρός καπό και την πίσω αεροτομή να «διανθίζονται» με τις γνωστές όσο και χαρακτηριστικές κόκκινες, κίτρινες και μπλε ρίγες που κοσμούσαν τη δεκαετία του ’70 το κράνος του James Hunt. Ειδικά για την περίσταση, στο πηδάλιο του της διαφορετικής, ως προς την εμφάνισή της, αυτής P1 GTR, η οποία θα φέρει τόσο την «υπογραφή» του James Hunt στην πίσω αεροτομή, όσο και τον αριθμό «11» εμπρός και πλάι, θα βρίσκεται στο Goodwood FoS ο ανιψιός του αείμνηστου Ayrton Senna, Bruno._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ