top icon
Επικαιρότητα

Με 245 υβριδικούς ίππους το νέο Vision RS της Skoda

Το Vision RS, που θα δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως στο Παρίσι, είναι ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο και αποδίδει 245 ίππους. Επί της ουσίας, πάντως, πρόκειται για τη «φωτογραφία» του νέου Rapid και του Golf GTi των Τσέχων.

Δύο αναμένεται να είναι οι σημαντικότερες πρεμιέρες της Skoda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού που ανοίγει τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα, αμφότερες με τη «συνοδεία» των εμβληματικών για την εταιρεία αρχικών RS: το «έτοιμο» για παραγωγή ευρείας κλίμακας Skoda Kodiaq RS και το πρωτότυπο Vision RS, που αποτελεί τύποις και ουσία το πρώτο δείγμα γραφής πάνω στο οποίο θα «πατά» η έκδοση παραγωγής του νέου Rapid. Ενός μοντέλου που σηματοδοτεί την έλευση της Τσέχικης εταιρείας στην κατηγορία… Golf. Σε κάθε περίπτωση, όπως μας αποκαλύπτει σήμερα η Skoda, το Vision RS θα τροφοδοτείται από ένα «μικτό» σύστημα κίνησης αποτελούμενο από τον γνωστό 1.5 TSI βενζινοκινητήρα των 150 ίππων του Ομίλου VW σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη απόδοση 102 ίππους.

Συνδυαστικά, το plug-in υβριδικό «πακέτο» κίνησης του νέου – κακά τα ψέματα –  Rapid αποδίδει 245 ίππους εξασφαλίζοντας «0- 100» σε χρόνο 7,1 δλ., ενώ για την επιτάχυνση από τα 80 έως τα 120 χλμ./ώρα απαιτούνται 8,9 δλ. Σύμφωνα με τους Τσέχους, το Vision RS έχει μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των μόλις 33 gr ανά χλμ. Η αυτονομία δε αποκλειστικά με τη χρήση της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 13 kWh, η οποία θα μπορεί να γεμίζει με ενέργεια σε σταθμό φόρτισης σε χρόνο 2,5 ωρών, ανέρχεται στα 70 χλμ.

Το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού θα κοσμείται εξωτερικά από μία νέα λευκή απόχρωση που έχει κατασκευαστεί με τη χρήση οργανικών στοιχείων. Σύμφωνα με τη Skoda, το Xirallic Crystal Sparkle χρώμα συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται στην καμπίνα του αυτοκινήτου όταν αυτό βρίσκεται εκτεθειμένο στον ήλιο. Από εκεί και πέρα, το αμάξωμα κοσμείται από αρκετές carbon πινελιές (στη μάσκα, στα spoilers, στους εξωτερικούς καθρέπτες καθώς και στον πίσω διαχύτη), που δημιουργούν μια έντονη και ενδιαφέρουσα στο μάτι αντίθεση σε σχέση με τις λοιπές επιφάνειές του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ