Επικαιρότητα Κόσμος

Με 300 πλέον ίππους το Renault Megane R.S.

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Renault Megane R.S. εφεξής θα «εκκινεί» με τον 1.800άρη κινητήρα του να αποδίδει 300 ίππους.

Μέχρι πρότινος η κορυφαία έκδοση του Renault Megane κινούνταν στη βασική της παραλλαγή (λέγε με R.S.) με τον 1.800άρη κινητήρα των Γάλλων, τον οποίο πρωτοείδαμε στην Alpine A110, να αποδίδει 280 ίππους. Πλέον, με αφορμή την πρεμιέρα της plug-in υβριδικής έκδοσης του μοντέλου, αλλά και την αναβάθμιση περιορισμένης κλίμακας ολόκληρης της γκάμας Μegane (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), η γαλλική εταιρεία αναβαθμίζει και την έκδοση R.S.

Renault Megane R.S.

Εφεξής, το ανανεωμένο Megane R.S. θα «εκκινεί» από το επίπεδο ισχύος των 300 ίππων, ακριβώς όπως συμβαίνει με την πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση Trophy. Για τις εκδόσεις που συνδυάζονται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, η μέγιστη ροπή του διαμορφώνεται πλέον στα 420 Nm και στα 400 στις χειροκίνητες εκδοχές. Χωρίς το εργοστάσιο να ανακοινώνει ακριβή στοιχεία, η ως άνω αναβάθμιση «προσφέρει καλύτερες επιταχύνσεις.»

Renault Megane R.S.

Η έκδοση Trophy του γαλλικού «χατς» έχει την ίδια ισχύ (300 ίπποι), με το αμάξωμα να βασίζεται στην έκδοση Cup. Και όπου «Cup», σημειώστε την παρουσία μπλοκέ διαφορικού τύπου Τόρσεν, 25% πιο σφικτών αμορτισέρ, 30% πιο σκληρών ελατηρίων και πιο άκαμπτων, κατά 10%, αντιστρεπτικών δοκών σε σχέση με την έκδοση R.S.

Τέλος, η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε πως το επίπεδο εξοπλισμού GT Line μετονομάζεται, χωρίς περαιτέρω αλλαγές, σε R.S. Line.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου