top icon
Επικαιρότητα

Με κινητήρα 2,3 λίτρων το νέο Ford Focus ST

Η έκδοση ST του νέου Ford Focus θα χρησιμοποιεί μία πιο ήπια εκδοχή του 2,3 EcoBoost κινητήρα της έκδοσης RS της προγενέστερης γενιάς, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κατ’ αποκλειστικότητα κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο χορός των hot-hatch καλά κρατεί, με τη Ford να συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς την εξέλιξη της έκδοση ST που λίαν συντόμως αναμένεται να εμπλουτίσει τη γκάμα του νέου Focus. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τη θέση του 2λιτρου μηχανικού συνόλου της εταιρείας θα πάρει μία εκδοχή του 2,3 EcoBoost κινητήρα της Ford, η οποία θα αποδίδει ισχύ 250 περίπου ίππων, μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων -αυτόματη έκδοση δεν προβλέπεται.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού του νέου Ford Focus

Η εταιρεία φαίνεται πως πρόκρινε τη λύση του συγκεκριμένου συνόλου, έναντι μιας δυνατότερης εκδοχής του 3κύλινδρου 1,5 EcoBoost της έκδοσης ST του «μικρού» Fiesta, για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την αξιοπιστία, μιας και ο τελευταίος θα βρίσκονταν πολύ κοντά, ή και παραπάνω, από τα όρια αντοχής του στην περίπτωση που η απόδοση άγγιζε το άτυπο όριο των 240-250 ίππων. Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή, ο ανταγωνισμός, και δη ο γαλλικός (βλ. Renault Megane RS, Peugeot 308 GTi), «κυκλοφορούν» με 4κύλινδρους κινητήρες 1,8 και 2,0 λίτρων, αντίστοιχα και όχι με κάποιο downsized μηχανικό σύνολο με μικρότερο αριθμό θαλάμων καύσης.

Διαβάστε επίσης: 5 αστέρια για το νέο Ford Focus από τον EuroNCAP

Σε σχέση με το απερχόμενο Focus ST, το νέο αναμένεται να είναι κατά 20% πιο άκαμπτο και με διαφορετικά κατά 50% στοιχεία στο σύστημα ανάρτησης, η οποία αναμένεται να εξασφαλίζει, ως συνήθως, μία διασκεδαστική, αλλά πάντοτε ισορροπημένη, οδική συμπεριφορά. Οπτικά, η Ford δεν αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω υιοθετώντας ένα συγκρατημένα αγριεμένο παρουσιαστικό για το νέο Focus ST, με διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω. Οι διαφορετικής σχεδίασης ζάντες, το χαμηλότερο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος αλλά και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, έρχονται να ολοκληρώσουν την χαμηλών τόνων σπορτίφ εικόνα του μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Η τεχνολογία head-up display του νέου Ford Focus

Πότε θα δούμε να αποκαλύπτεται το νέο Ford Focus ST; Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αρχικό χρονοδιάγραμμα της εταιρείας περιελάμβανε την πρεμιέρα του στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Εντούτοις, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η πρεμιέρα της κορυφαίας προς το παρόν έκδοσης του νέου Ford Focus δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τα τέλη Φεβρουαρίου του 2019._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ