top icon
Επικαιρότητα

Με κινητήρες BMW το νέο SUV της Ineos

Η BMW θα προμηθεύσει με κινητήρες την βρετανική Ineos στην προσπάθειά της να φέρει στην παραγωγή το 2021 ένα σκληροτράχηλο SUV εμπνευσμένο από το Land Rover Defender.

Η βρετανική εταιρεία χημικών Ineos θα χρησιμοποιήσει τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ της BMW για το νέο SUV μοντέλο της, το οποίο θα αντλεί την έμπνευσή του από το Land Rover Defender. Όπως ανακοινώθηκε, οι βαυαρικοί κινητήρες, οι οποίοι δεν κατονομάζονται προς το παρόν, θα τοποθετηθούν κατά το διαμήκη άξονα του νέου τετράτροχου προϊόντος της Ineos που θα δούμε να παρουσιάζεται το 2020.

Η BMW δήλωσε από τη μεριά της ότι η συμφωνία με την Ineos ανοίγει πρόσθετα «κανάλια πωλήσεων και προτάσσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης για την εταιρεία». Στο σχετικό δ.Τ., η γερμανική εταιρεία αναφέρει επίσης πως η σύμβαση προβλέπει την παράδοση ενός «πενταψήφιου αριθμού κινητήρων.

Το SUV της Ineos εξελίσσεται ήδη από την εταιρεία MBtech που έχει την έδρα της στη Στουτγάρδη. Η τελευταία ιδρύθηκε από την Daimler το 1995 και εξακολουθεί να ανήκει εν μέρει στην «ντόπια» αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Ineos σχεδιάζει να παράγει περί τα 25.000-30.000 οχήματα ετησίως. Προς το παρόν δύο είναι οι πιθανές τοποθεσίες στις οποίες θα κατασκευάζεται το νέο SUV μοντέλο, με την πρώτη να βρίσκεται στο Ην. Βασίλειο και τη δεύτερη στη Δ. Ευρώπη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το εργοστάσιο κινητήρων της Ford στο Bridgend, στη Ν. Ουαλία, είναι μία από τις τοποθεσίες στη Μ. Βρετανία, με την Πορτογαλία να θέτει και αυτή με τη σειρά της σοβαρή υποψηφιότητα για τη «διεκδίκηση» του μοντέλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και στην Αφρική και κατόπιν και στις ΗΠΑ

Το σκληροτράχηλο SUV μοντέλο της Ineos θα βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας και σχεδιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Jim Ratcliffe, ο οποίος θεωρείται σήμερα ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μ. Βρετανία. Αυτή τη στιγμή το όλο εγχείρημα φέρει την άτυπη ονομασία Project Grenadier, το οποίο προέρχεται από την ομώνυμη βρετανική pub στην οποία ο Jim Ratcliffe συνέλαβε την όλη ιδέα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ