top icon
Επικαιρότητα

Με τον 4λιτρο V8 κινητήρα της Mercedes-AMG η νέα Aston Martin DBX

Η βρετανική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα την ταυτότητα της κινητήριας μονάδα της Aston Martin DBX που θα παρουσιαστεί επίσημα πριν το πέρας της χρονιάς.

Με μια μάλλον αναμενόμενη ως προς το περιεχόμενό της ανακοίνωση, η εταιρεία από το Gaydon της Μ. Βρετανίας αποκάλυψε σήμερα την ακριβή ταυτότητα του κινητήρα που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας. Ο λόγος για τον 4λιτρο V8 bi-turbo της Mercedes-AMG και την DBX, ένα Sport Utility Vehicle που θα παρουσιαστεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά συναντώντας στο διάβα του καταξιωμένα μοντέλα του είδους, όπως η Bentley Betayga και η Lamborghini Urus.

Ο εν λόγω κινητήρας θα είναι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει υψηλότερη ισχύ σε σχέση με τον όμοιό του, ο οποίος καιρό τώρα φιλοξενείται στην DB11 αλλά και στη νέα Vantage. Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη απόδοση του γερμανικού V8 ορίστηκε στην περίπτωση της DBX στους 550 ίππους και ροπή της τάξης των 770 Nm. Προς το παρόν, η Aston Martin δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν τις επιδόσεις που προσδίδει η «βιταμινούχα» εκδοχή του V8 κινητήρα στη νέα DBX – ωστόσο, η βρετανική εταιρεία διαβεβαιώνει μέσω των επίσημων ανακοινώσεών της ότι η τελική ταχύτητα του νέου της SUV θα υπερβαίνει τα 290 χλμ./ώρα.

Στο επίσημο δ.Τ., η Aston Martin αναφέρει χαρακτηριστικά πως η νέα DBX θα μπορεί «να στρίψει με ταχύτητες εφάμιλλες με εκείνες της Vantage» αλλά και «να φρενάρει ανάλογα με ανάλογο τρόπο με την DBS Superleggera»._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ