top icon
Επικαιρότητα

Μεγαλύτερη αυτονομία για το «αμερικάνικο» VW e-Golf

Η γερμανική εταιρεία προχωρά σε βελτιώσεις αναφορικά με την αυτονομία κίνησης του ηλεκτρικού Golf στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Στα πλαίσια της Consumers Electronics Show (CES) που άνοιξε τις πύλες της πριν λίγες μέρες στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως θα αυξήσει την αυτονομία κίνησης του ηλεκτρικού Golf αμερικανικών προδιαγραφών κατά 30%. Η σημαντική αυτή βελτίωση θα πραγματοποιηθεί όχι με την αντικατάσταση του »σώματος» των συσσωρευτών ενέργειας με μεγαλύτερους, αλλά με την αναβάθμιση των κυψελών από τα 28 στα 37 A-h.

Σύμφωνα με την αμερικανική Environmental Protection Agency, η αυτονομία του 5θυρου VW e-Golf ανέρχεται στα 133 χλμ., κάτι που σημαίνει πως μετά την αναβάθμιση η εν λόγω επίδοση θα ανέβει πάνω από τα 170 χλμ., αγγίζοντας έτσι τα επίπεδα αυτονομίας του ανταγωνιστικού Nissan Leaf.

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει πότε θα «περάσει» στην αγορά η συγκεκριμένη αναβάθμιση. Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε πως το «αμερικανικό» VW e-Golf είναι διαθέσιμο σήμερα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σε συγκεκριμένες πολιτείες των ΗΠΑ στην τιμή των 28.995 δολαρίων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ