top icon
Κόσμος

Μεγαλύτερη αυτονομία για το Tesla Model 3

Η Tesla αύξησε «αθόρυβα» την αυτονομία του Model 3 διαφοροποιώντας ταυτόχρονα την ονομασία της βασικής έκδοσης του best-seller ηλεκτρικού της μοντέλου.

Μέσα από μια κατονομαζόμενες αναβαθμίσεις, η Tesla δηλώνει αυξημένη αυτονομία για την βασική έκδοση του Model 3 που πλέον «απαλλάσσεται» από τη συνοδευτική ονομασία Standard Range.

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση… εκκίνησης του αμερικανικού EV, που αποτελεί συνάμα και το best-seller ηλεκτρικό μοντέλο της Ευρώπης τον μήνα Σεπτέμβριο, μπορεί με μια φόρτισης της μπαταρίας του να διανύσει πλέον 491 χλμ. σύμφωνα με τις επίσημες πιστοποιήσεις βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

To Tesla Model 3 τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,1 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα. Η τιμή της βασικής έκδοσης στην Ελλάδα, χωρίς επιδότηση, ορίζεται στα €48.590 με εκτιμώμενη παράδοση στους πελάτες τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η δεύτερη έκδοση Long Range διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και αυτονομία 614 χλμ. σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις του πρωτοκόλλου WLTP. Το Tesla Model 3 Long Range επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,4 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα ορίζεται στα 4,4 δλ. Η τιμή του αυτοκινήτου διαμορφώνεται στα €54.990 και ο χρόνος παράδοσης ο προσεχής Δεκέμβριος.

Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το Tesla Model 3 Performance των €60.990. Εδώ, η αυτονομία είναι 547 χλμ., με την επιτάχυνση «0-100» και την τελική ταχύτητα να ορίζονται στα 3,3 δλ. και στα 261 χλμ./ώρα. Όπως συμβαίνει με το βασικό Model 3, ο χρόνος παράδοσης της κορυφαίας εκδοχής του μοντέλου ορίζεται ο προσεχής Φεβρουάριος.

Διαβάστε επίσης: Σε λειτουργία ο δεύτερος σταθμός φόρτισης Supercharger στην Ελλάδα

Tesla Model 3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ