top icon
Επικαιρότητα

Μεγαλύτερη αυτονομία, νέοι κινητήρες και ανανέωση στα σημεία για τα Tesla Model S και X

Η Tesla ανακοίνωσε ότι φέρνει άμεσα στην παραγωγή μία σειρά αναβαθμίσεων για τα Model S και X που βελτιώνουν μεταξύ άλλων την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων, την αυτονομία, το ρυθμό φόρτισης και την οδική συμπεριφορά.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Tesla διακρίνεται για την… εμμονή της στην κατασκευή των πιο αποδοτικών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, τα οχήματα της Tesla είναι – τυπικά και ουσιαστικά – εκείνα με τη μεγαλύτερη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο EV παραγωγής που διατίθεται σήμερα στην αγορά. Σήμερα, η εταιρεία του Elon Musk πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα για λογαριασμό των Model S και το Model X που τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν ακόμα πιο μακριά με μία μόνο φόρτιση. Κι αυτό, χωρίς αύξηση του μεγέθους της μπαταρίας.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο το Model S όσο και το Model X, θα διατίθενται από σήμερα με έναν ολοκαίνουριο ηλεκτροκινητήρα, παρόμοιο σε φιλοσοφία με εκείνο του Model 3, που αυξάνει την αποδοτικότητα κατά 10% εξασφαλίζοντας αυτονομία της τάξης των 595 και 525 χλμ. αντίστοιχα, σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις της αμερικανικής EPA, ενώ βελτιωμένη στο ίδιο ποσοστό είναι και η ικανότητά του να ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση. Όπως ανακοινώθηκε, η μπαταρία παραμένει και στις δύο περιπτώσεις η ίδια (100 kWh).

Παράλληλα, χάρη στο νέο ηλεκτρο-μοτέρ, τόσο το Model S όσο και το Model X είναι σε θέση να φορτίζονται ταχύτερα κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν, και συγκεκριμένα στα 250 kW στους νέους Superchargers V3 (τρίτη γενιά) της Tesla και στα 145 kW στους V2 (δεύτερη γενιά).

Επίσης, αμφότερα διαθέτουν πλέον μια πλήρως «προσαρμοζόμενη» ανάρτηση χάρη σ’ ένα νέο software που εξέλιξε η ίδια η Tesla. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα ελέγχου είναι σε θέση, μεταξύ άλλων, να χαμηλώνει στο ελάχιστο το ύψος του αμαξώματος στον αυτοκινητόδρομο ούτως ώστε να μειωθούν οι αεροδυναμικές αντιστάσεις.  Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο software της ανάρτησης μπορεί να «μεταβιβαστεί» και στα πωληθέντα ήδη αντίτυπα των Model S και X μέσω over-the-air αναβαθμίσεων.

Τέλος, επεμβάσεις έγιναν στις πλύμνες των τροχών καθώς και σε ορισμένους τύπους ελαστικών ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα κύλισης. Παράλληλα με τις εκδόσεις Long Range και Performance, η Tesla επαναφέρει στη γκάμα των δύο μοντέλων την Standard Range._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ