top icon
Επικαιρότητα

Μεγαλύτερη μπαταρία αποκτούν τα BMW i3 και i3 S

Η BMW παρουσιάζει τα i3 και i3 S που πλέον διαθέτουν μία μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία 42,2 kWh.

Ως αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, οι μπαταρία του μοντέλου έχει διπλασιαστεί σε χωρητικότητα, με αντίστοιχα ασφαλώς οφέλη στην αυτονομία, από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε στις διεθνείς αγορές. Στη νεότερη εκδοχή των i3 και i3 S η μπαταρία ιόντων λιθιού των 42,2 kWh και 120 Αh – η οποία κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Βαυαρών στο Dingolfig και έχει τις ίδιες διαστάσεις με το παρελθόν – εξασφαλίζει έως και 30% μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης. H μέση κατανάλωση ενέργειας ανέρχεται με βάση το πρωτόκολλο του WLTP, στα 13,1 kWh για κάθε 100 χλμ. για το i3 και στα 14,6 kWh/100 χλμ. για το i3 S. Θυμίζουμε πως τα απερχόμενα i3 και i3 S «φορούσαν» μία μπαταρία 33 kWh και 94 Αh.

Η αυτονομία κίνησης κυμαίνεται στα 285 με 310 χλμ. στο i3 και στα 270 με 285 χλμ. στο i3 S. Το πρώτο εξακολουθεί να κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 170 ίππων που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7,3 δλ. και το δεύτερο από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του, με απόδοση 184 ίππων (0-100 χλμ./ώρα: 6,9 δλ.). Για την επιτάχυνση δε από τα 80 έως τα 120 χλμ./ώρα οι αντίστοιχες επιδόσεις είναι 5,1 και 4,3 δλ.

Σύμφωνα με την BMW, ο χρόνος φόρτισης σε οικιακή πρίζα ανέρχεται στις 15 ώρες για την πλήρωση της μπαταρίας με ενέργεια έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της. Με τη χρήση του BMW i Wallbox ο χρόνος για το ίδιο ποσοστό φόρτισης κατεβαίνει στις 3,2 ώρες, ενώ μέσω σύνδεσης σε σταθμό ταχείας φόρτισης σε εναλλασσόμενο ρεύμα απαιτούνται κάτι περισσότερο από 40 μόλις λεπτά. Τέλος, όπως ανακοίνωσαν οι Βαυαροί, στο εγγύς μέλλον τα i3/i3 S θα είναι διαθέσιμα με ένα προαιρετικό σπορ πακέτο, το οποίο αποτελείται από διαφορετική σε ρυθμίσεις και ύψος ανάρτηση και τροχούς με διάμετρο 20 ίντσες.

Με αφορμή την πρεμιέρα των δύο μοντέλων, η BMW προχώρησε συγχρόνως και σε μερικές αισθητικού περιεχομένου επεμβάσεις. Η επιλογή του φινιρίσματος του αμαξώματος και για τα δύο μοντέλα έχει επεκταθεί, ώστε να συμπεριλάβει τη νέα μεταλλική απόχρωση Jucaro Beige, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στις επιλογές που αφορούν στις εσωτερικές διακοσμήσει των νέων i3/i3 S. Από εκεί και πέρα, το «παρών» δίνουν τα adaptive LED φώτα των Βαυαρών, αντί για τα «απλά» LED, ενώ διορθωτικές κινήσεις έχουν γίνει και στο μενού διαχείρισης του συστήματος πολυμέσων του i Drive._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ