top icon
Επικαιρότητα

Μειωμένα κέρδη για το VW Group στο τρίτο τρίμηνο

Μειωμένα κατά 18,6% είναι τα κέρδη του VW Group κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Ως απόρροια των δυσκολιών που αντιμετώπισαν όλες σχεδόν οι μάρκες του γερμανικού ομίλου τον προηγούμενο μήνα στην πιστοποίηση των μοντέλων τους σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο υπολογισμού των εκπομπών ρύπων, το VW Group ανακοίνωσε σήμερα πως τα λειτουργικά του κέρδη κατά τα τελευταίο τρίμηνο εμφανίζονται μειωμένα κατά 18,6% συγκρινόμενα με εκείνα της αντίστοιχης περιόδου του 2017. Σύμφωνα με τους Γερμανούς ωστόσο, οι απώλειες περιορίστηκαν σημαντικά σε σχέση με τις προβλέψεις, χάρη στα ισχυρά οικονομικά και εμπορικά αποτελέσματα της Porsche, τα οποία αποτέλεσαν το αντίβαρο τόσο στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο όμιλος στην Ευρώπη (βλ. μείωση πωλήσεων της τάξης του 3,6%) εξαιτίας του WLTP, όσο και στην Κίνα, όπου ο εμπορικός πόλεμος… καλά κρατεί.

«Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ολόκληρος ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του Ομίλου, Herbert Diess.

Στη σχετική του ανακοίνωση ο γερμανικός όμιλος επαναεπιβεβαίωσε ότι το περιθώριο λειτουργικού κέρδους για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς θα κυμανθεί μεταξύ του 6,5% και 7,5%.

Για το 9μηνο, ωστόσο, παρά τις αναμενόμενα πληγείσες επιδόσεις του, ο Όμιλος VW εμφανίζει ενθαρρυντικά αριθμητικά μεγέθη. Έτσι, τα έσοδα του την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος εμφανίζονται αυξημένα στα 174,6 δις € έναντι 170,1 δις € την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Στη σχετική αναφορά ο όμιλος αναφέρει πως έως τώρα τα έξοδα που έχει πραγματοποιήσει που σχετίζονται με πρόστιμα και αποζημιώσεις για το διαβόητο σκάνδαλο dieselgate ανέρχονται στα 2,4 δις €, έναντι 2,7 δις € την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ