top icon
Επικαιρότητα

Μειωμένα κέρδη προβλέπει η Nissan

Για πρώτη φορά εδώ και μια σχεδόν δεκαετία, τα κέρδη της ιαπωνικής εταιρείας για το 2018 αναμένονται χαμηλότερα σε σχέση με εκείνα της Renault.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Nissan αναθεώρησε προς τα κάτω και για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα την πρόβλεψή της για τα κέρδη της περασμένης χρονιάς – και συγκεκριμένα του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2019. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία μάχεται αυτή τη στιγμή να βελτιώσει την κερδοφορία της τη στιγμή που ασχολείται με την υπόθεση Ghosn, μείωσε τις προβλέψεις της για το λειτουργικό της κέρδος σε 2,8 δις δολάρια.

Η Nissan ανέφερε ως αίτια τα αυξημένα κόστη που σχετίζονται με την επέκταση των εγγυήσεων σε συγκεκριμένα αυτοκίνητά της στις Η.Π.Α., το «δυσμενές περιβάλλον στο τελευταίο τρίμηνο» και τον «αντίκτυπο των πρόσφατων εταιρικών υποθέσεών της στις πωλήσεις».

Σε δήλωσή της σήμερα, η Nissan αναφέρει ότι οι πωλήσεις κάμφθηκαν μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn, συμβάλλοντας στη μείωση του κέρδους στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010.

Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Nissan, η οποία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του περασμένου οικονομικού έτους στις 14 Μαΐου, θα κερδίσει λιγότερα χρήματα από τη Renault για πρώτη φορά, μιας και η τελευταία ανέφερε ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν για το 2018 στα 3 δις €. Θυμίζουμε πως το 1999, όταν η Renault απέκτησε για πρώτη φορά μερίδιο στη Nissan, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν πιο κερδοφόρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ