top icon
Επικαιρότητα

Μειωμένος ο εμπορικός βηματισμός της VW στο πρώτο τρίμηνο

Η VW βλέπει τις πωλήσεις της να υποχωρούν όχι μόνο τον περασμένο μήνα αλλά και συνολικά στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η VW ταξινόμησε τον περασμένο μήνα 542.700 αυτοκίνητα, επίδοση μειωμένη κατά 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Συνολικά, στο πρώτο τρίμηνο του 2019, η VW πούλησε 1.456.600 αυτοκίνητα, αριθμός που ποσοστιαία υπολείπεται του αντίστοιχου περσινού κατά 4,5%. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το βασικό αίτιο της εμπορικής της υποχώρησης οφείλεται στις μειωμένες πωλήσεις στην αγορά της Κίνας.

Τον περασμένο μήνα στην Ευρώπη η VW ταξινόμησε 183.200 οχήματα, επίδοση μειωμένη κατά 3,5% σε σχέση με εκείνη του περασμένου Μαρτίου. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το αρνητικό αυτό πρόσημο αποδίδεται εν μέρει στους περιορισμούς της εταιρεία να ικανοποιήσει τη ζήτηση σε εκδόσεις βενζίνης, που επί του παρόντος είναι υψηλή. Εντούτοις, η VW ήταν σε θέση να επεκτείνει τα μερίδια αγοράς σε βασικές αγορές της γηραιάς ηπείρου, και συγκεκριμένα σε εκείνες της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ην. Βασιλείου.

Αν αντιθέσει, στη Β. Αμερική η VW είχε θετικό… ρεύμα πουλώντας τον περασμένο μήνα 53.700 οχήματα, επίδοση αυξημένη κατά 6,4% σε σύγκριση με εκείνη του Μαρτίου του 2018. Η ανάπτυξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στις ΗΠΑ, όπου οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 14,0% στα 37.100 οχήματα. Τα Tiguan και Atlas αντιπροσώπευαν πάνω από τις μισές παραδόσεις το Μάρτιο. Στο Μεξικό, η κατάσταση παραμένει δύσκολη. οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά 12,7% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018.

Στον αντίποδα, στη Ν. Αμερική η εμπορική εικόνα της VW τον περασμένο μήνα παρουσίασε μεγάλη πτώση (-12,7%) με τις πωλήσεις της να αγγίζουν τα 35.800 οχήματα. Στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη αγορά της περιοχής, οι παραδόσεις μειώθηκαν ελαφρά σε 27.200 αυτοκίνητα (-1.9%). Στην Αργεντινή συνεχίστηκε η απότομη πτώση της συνολικής αγοράς, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η VW παρέδωσε 258.100 οχήματα, μειώνοντας τον εμπορικό της βηματισμό κατά 10,0% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018. Η εξέλιξη αυτή καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχιζόμενη απροθυμία των πελατών να αγοράσουν νέα οχήματα στην Κίνα, γεγονός που οδήγησε και πάλι σε απότομη πτώση της συνολικής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, η VW είδε τις πωλήσεις της στη μεγαλύτερη αγορά της υφηλίου να αγγίζουν τα 242.900 οχήματα (-9,9%)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ