top icon
Κόσμος

Mercedes-AMG: Επετειακές αγωνιστικές εκδόσεις για τα 50 χρόνια από την πρώτη νίκη στο Spa

Πριν 50 χρόνια η Mercedes-AMG κατακτά την πρώτη της νίκη στο Spa και σήμερα το γερμανικό εργοστάσιο γιορτάζει τη σημαντική αυτή επέτειο με τρία ειδικά livery στα αγωνιστικά της μοντέλα.

Ακριβώς πριν μισό αιώνα, η Mercedes-AMG κατακτά την πρώτη της νίκη στο Spa, στη διάσημη πλέον πίστα των Αρδεννών, με τους Hans Heyer και Clemens Schickentanz να κερδίζουν την κλάση της αλλά και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη πίσω από το τιμόνι της Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG.

Ως φόρο τιμής στο θρυλικό και… κατακόκκινο αγωνιστικό μοντέλο του 1971, η Mercedes-AMG παρουσιάζει σήμερα τις εκδόσεις «50 Years Legend of Spa», που περιλαμβάνουν τις τρεις γενιές των GT3 μοντέλων της μάρκας που παρουσιάστηκαν από το 2010 μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές αυτές εκδόσεις, καθώς και η ρέπλικα της θρυλικής Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια του φετινού 24ωρου αγώνα στο Spa.

Mercedes-AMG 50 Years Legend of Spa

Πιο αναλυτικά, η γκάμα των τριών αγωνιστικών αυτοκινήτων «50 Years Legend of Spa» περιλαμβάνει μία Mercedes-Benz SLS AMG GT3, μία Mercedes-AMG GT3 καθώς και το τρέχον αγωνιστικό μοντέλο.

Οπτικά, οι εξωτερικές επιφάνειες, καθώς και τα σήματα των χορηγών, αντλούν την έμπνευσή τους από την αγωνιστική Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG. Τα έξτρα στοιχεία στο εσωτερικό περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα φινίρισμα σε Graphite Metallic Matt καθώς και έναν πίνακα οργάνων carbon. Σε αυτόν υπάρχει μια επετειακή πλακέτα με την υπογραφή του ιδρυτή της AMG, Hans Werner Aufrecht.

Τεχνικά, οι ειδικές εκδόσεις είναι «απαλλαγμένες» από τους τεχνικούς κανονισμούς που διέπουν την κατηγορία GT3, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση ενός πιο «ελεύθερου» συστήματος εξαγωγής αλλά και την αύξηση της απόδοσης του ατμοσφαιρικού κινητήρα των 6,3 λίτρων στους 650 ίππους.

Σύμφωνα με την Mercedes-AMG, η SLS AMG GT3 κοστίζει 650.000 ευρώ, ενώ τα GT3 μοντέλα του 2020 και του 2016, 575.000 και 500.000 ευρώ, αντίστοιχα. Φυσικά, χωρίς φόρους και ΦΠΑ.

Mercedes-AMG 50 Years Legend of Spa

Interieur Sondermodell “50 Years Legend of Spa”
Interior special edition model “50 Years Legend of Spa”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes-AMG 50 Years Legend of Spa
  • Mercedes-AMG 50 Years Legend of Spa
  • Mercedes-AMG 50 Years Legend of Spa
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ