top icon
Επικαιρότητα

Mercedes: Επενδύσεις 10 δις € στην ηλεκτροκίνηση

Περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται να παρουσιάσει ο Γερμανός κατασκευαστής έως το 2025.

Στην Έκθεση του Παρισιού τον μήνα που μας πέρασε, η Mercedes παρουσίασε το πρώτο απτό δείγμα των προθέσεών στην πολυσυζητημένη κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέρνοντας στο φως το πρωτότυπο Generation EQ, ένα συμπαγές crossover μοντέλο με αυτονομία κίνησης της τάξης των 500 χλμ. Σήμερα, η γερμανική εταιρεία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ο Υπεύθυνος του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της μάρκας, Thomas Weber, ανοίγει ακόμα περισσότερο το χαρτιά της αποκαλύπτοντας πως μέχρι το 2025 η Daimler θα διαθέτει στις τάξεις πάνω από 10 ηλεκτρικά οχήματα που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

Τα τρία από αυτά θα φέρουν τα σήματα της «θυγατρικής» Smart, όπως αποκάλυψε ο Γερμανός, έχοντας μάλιστα μέγιστη αυτονομία κίνησης που θα υπερβαίνει τα 700(!) χλμ. Βέβαια, σημείο αναφοράς της όλης προσπάθειας θα είναι η έκδοση παραγωγής του Generation EQ, το οποίο θα λανσαριστεί στα τέλη της δεκαετίας και θα παράγεται στη μονάδα παραγωγής της Mercedes που βρίσκεται στη Βρέμη.

Ο Thomas Weber διευκρίνισε πως όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes θα διαφοροποιούνται σε σχεδιασμό σε σχέση με τα «συμβατικές» προτάσεις της δανειζόμενα, ωστόσο, πολλά από τα επιμέρους τμήματα των τελευταίων, ούτως ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κατασκευαστικό κόστος.

Το σύνολο της όλης προσπάθειας των Γερμανών της Mercedes υπολογίζεται πως θα απαιτήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 10 δις ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ