top icon
Επικαιρότητα

Mercedes: Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα για την οικογένεια EQ

Η Mercedes επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας EQ θα «πολλαπλασιαστούν» και εκτός από την υφιστάμενη EQC και την επερχόμενη μέσα στο 2021 νέα EQS, η παλέτα θα περιλαμβάνει τις EQE, EQE SUV, EQS SUV, EQA και EQB.

Η Mercedes ξεδίπλωσε και επισήμως σήμερα τη στρατηγική της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αποκαλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των σχεδίων της για τα προσεχή χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το αστέρι της Στουτγάρδης επιβεβαίωσε τον ερχομό μέσα στο 2021 της νέας EQS, η οποία θα αποτελέσει επί της ουσίας την ηλεκτρική εκδοχή της νέας S-Class.

Το «μεγάλο» ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας βασίζεται σε μια εξειδικευμένη πλατφόρμα, γνωστότερη με την ονομασία Electric Vehicle Architecture (EVA). Σύμφωνα με την Mercedes, η νέα EQS θα προσφέρει εντυπωσιακή αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας που θα φτάνει με βάση το πρωτόκολλο WLTP πάνω από τα 700 χλμ.

Mercedes EQS

Η νέα EQS θα παράγεται «δίπλα» στη νέα S-Class, στη γνωστή μονάδα παραγωγής οχημάτων ‘Factory 56’ που έχει την έδρα του στο Sindelfingen της Γερμανίας. Ωστόσο, πριν το ντεμπούτο της ηλεκτρικής λιμουζίνας της Mercedes, το φως της δημοσιότητας αναμένεται να δουν δύο ακόμα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα: η νέα EQA, που αποτελεί την εξηλεκτρισμένη εκδοχή της νέας GLA και η επίσης νέα EQB, για την οποία η Mercedes δεν αποκαλύπτει περαιτέρω στοιχεία πέραν του γεγονότος ότι και αυτή θα υπάγεται στην κατηγορία των SUV μοντέλων.

Στα πλαίσια των παραπάνω σχεδίων της, η Mercedes επαναεπιβεβαίωσε τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς της στόχος όπως αυτοί περιγράφονται στην πρωτοβουλία ‘Ambition 2039’. Σύμφωνα με αυτή, στόχος των Γερμανών είναι το σύνολο των εκπομπών ρύπων του στόλου της εταιρείας σε 20 χρόνια από σήμερα να είναι μηδενικοί. Στο… ενδιάμεσο, η Mercedes στοχεύει σε ένα μίγμα πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στο οποίο τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά της μοντέλα να καταλαμβάνουν σε μια δεκαετία από σήμερα ποσοστό άνω του 50%.

Mercedes EQS

Προκειμένου να επιτύχει τους φιλόδοξους αυτούς στόχους της, πέραν των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της θυγατρικής smart που σύντομα θα κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Κίνα σε συνεργασία με την Geely, η Mercedes δήλωσε ότι ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών θα δούμε τόσο από το στρατόπεδο της ομόσταβλης AMG και Maybach, όσο και την «αειθαλή» G-Class.

Επιπρόσθετα, από το 2025 και μετά, η Mercedes σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA), από την οποία θα προκύψουν EVs που θα ανήκουν στις κατηγορίες των συμπαγών και μεσαίων μοντέλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ