top icon
Επικαιρότητα

Mercedes και Tesla ζητούν μία πιθανή συνεργασία τους

Ο CEO της Mercedes, Dieter Zetsche, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του πως η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Tesla.

Οι έπαινοι του Elon Musk για τη Mercedes και ειδικότερα για το επαγγελματικό Sprinter ήταν αυτοί που πυροδότησαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς τα σενάρια που ήθελαν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και την Tesla να συζητούν μια πιθανή συνεργασία τους με επίκεντρο την εξέλιξη της ηλεκτρικής έκδοσης του μεσαίου van της πρώτης.

Μετά από ένα σχετικό tweet του Elon Musk τον περασμένο Νοέμβριο, οι δύο εταιρείες άρχισαν – πράγματι – να συνομιλούν πάνω στο συγκεκριμένο εγχείρημα μέσω μιας σειράς τηλεφωνικών συνδιασκέψεων στις οποίες καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο Jerome Guillen, ένα υψηλόβαθμό στέλεχος της Tesla που εργαζόταν στο παρελθόν για λογαριασμό της Daimler.

«Αυτές οι συνομιλίες έχουν συμβεί», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείες, Dieter Zetsche, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Στουτγάρδη, προσθέτοντας ότι το «αποτέλεσμά τους παραμένει ανοιχτό».

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes δεν αποκλείει μια μελλοντική συνεργασία με την Tesla

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dieter Zetsche, o ενθουσιασμός του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla υποκινήθηκε προφανώς από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Tesla οι οποίοι χρησιμοποιούν εδώ και καιρό το Sprinter προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορες ανάγκες των πελατών της αμερικάνικης εταιρείας.

Αν τελικά συμβεί, η συνεργασία της Daimler με την Tesla θα αποτελέσει την αναβίωση των δεσμών των δύο εταιρειών που χρονολογούνται από την εποχή που η γερμανική εταιρεία απέκτησε μερίδιο στην (τότε) startup εταιρεία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Αν μη τι άλλο, η εύρεση συνεργασιών και συμμαχιών γίνεται όλο και πιο σημαντική στη σύγχρονη αυτοκινητική σκηνή ούτως ώστε για να μειωθεί το τεράστιο κόστος για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο διάδοχος του Zetsche, Ola Kallenius, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τον Μάιο τη θέση του CEO της Daimler, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι παραμένει ανοικτός σε τέτοιες πρωτοβουλίες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ