top icon
Επικαιρότητα

Mercedes: Νέο εργοστάσιο κατασκευής 4κύλινδρων κινητήρων στην Πολωνία

Η γερμανική εταιρεία εγκαινιάζει μια νέα μονάδα παραγωγής κινητήρων στην Πολωνία.

Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική επένδυση της γερμανικής εταιρείας που εστιάζει, ειδικά για την περίσταση, στην κατασκευή 4κύλινδρων κινητήρων ντίζελ και βενζίνης που προορίζονται για συμβατικά ή και υβριδικά μοντέλα της γκάμας Mercedes σε συνδυασμό με ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Jawor της Πολωνίας απασχολώντας πάνω από 1.000 εργαζόμενους, ήτοι 500 περισσότερους από τους αρχικούς υπολογισμούς των Γερμανών.

«Στο εργοστάσιό μας στο Jawor, το οποίο είναι ουδέτερο ως προς τις εκπομπές CO2, στο Jawor, θα κατασκευάσουμε υψηλής απόδοσης κινητήρες για τα υβριδικά μας οχήματα καθώς και για τα συμβατικά. Η κατασκευή αυτού του εργοστασίου αποτελεί μία επένδυση στο μέλλον αλλά και ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία προς την κινητικότητα του μέλλοντος. Πρόκειται για ένα ισχυρό σημάδι της δέσμευσής μας στην περιοχή και ένα δείγμα της γερμανο-πολωνικής φιλίας», δήλωσε ο Markus Schafer, μέλος του ΔΣ της Mercedes.

Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που θα καταναλώνεται στην εν λόγω μονάδα θα λαμβάνεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως ανακοίνωσε η Mercedes. Την ίδια στιγμή, 600 στο σύνολο αισθητήρες θα είναι σε θέση να καταγράφουν διαρκώς την κατανάλωση ενέγειας, με αποτέλεσμα η τελευταία να μπορεί να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή μέσα από οθόνες αφής σε πραγματικό χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως στη μονάδα του Jawor η εταιρεία θα χρησιμοποιεί για τον ανεφοδιασμό και τις μετακινήσεις εμπορευμάτων οχήματα χωρίς οδηγό, τα οποία θα μπορούν να ανιχνευθούν μέσω του συστήματος RFID (Radio Frequency Identification). Ένα ακόμα οικολογικό επίτευγμα του εργοστασίου, τόσο στη γραμμή παραγωγής, όσο και στα διοικητικά τμήματά του, είναι η μη χρήση χαρτιού._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ