top icon
Επικαιρότητα

Mercedes S65 AMG Cabriolet: Εν τω πολλώ το ευ!

Ο γνωστός V12 της S65 Coupe, τώρα, κάτω από το καπό και της ανοιχτής, 4θεσιας εκδοχής της Mercedes S-Class.

Η γερμανική εταιρεία, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, φέρνει στο «φως» όλα τα στοιχεία που αφορούν στην κορυφαία έκδοση της «ανοιχτής» S-Class. Αντίθετα με το πνεύμα περικοπών της εποχής μας, η πληθωρική γερμανίδα επιμένει στα… πολλά. 12κύλινδοι, 6,0 λίτρα, δύο τούρμπο, 630 ίπποι και 1.000 –παρακαλώ- Nm «ζουν» κάτω από το καπό της επιβλητικής S65 AMG Cabriolet, εξασφαλίζοντας, όπως αναμένεται, κορυφαίες επιδόσεις, παρά τους σχεδόν 2,1 τόνους που ζυγίζει.

Το τυπικό «100άρι» από στάση ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 4,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα, όταν δεν περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα στη βασική έκδοση, φτάνει με το έξτρα «πακέτο» Driver’s Pack της AMG, στα 300 χλμ./ώρα.

Ο θηριώδης V12 συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με το κιβώτιο ΑMG Speedshoft 7G-Tronic στέλνοντας την ισχύ του στους πίσω τροχούς, οι οποίοι έχουν διαστάσεις 285/30 R20. Οι εμπρός είναι επίσης «20άρηδες», ενώ τα ελαστικά που τις «ντύνουν» έχουν διαστάσεις 255/40.

Η οροφή της 4θεσιας S65 AMG Cabriolet ανοίγει σε χρόνο μόλις 17 δλ. ακόμα και εν κινήσει. Αρκεί το αυτοκίνητο να μην κινείται με ταχύτητες άνω των 50 χλμ./ώρα.

Για όσους φιλοδοξούν να κερδίσουν το επόμενο… τζακ ποτ, να σημειώσουμε πως οι παραγγελίες της S65 AMG Cabriolet ξεκινούν τον προσεχή Απρίλιο και οι πρώτες παραδόσεις τον Μάιο. Σπεύσατε, λοιπόν._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ