top icon
Επικαιρότητα

Mercedes: Τέλος στα χειροκίνητα κιβώτια, ψαλίδι κατά 70% στην ποικιλία εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Πολύ σύντομα τα χειροκίνητα κιβώτια θα αποτελούν παρελθόν για τον Γερμανό κατασκευαστή, ενώ σταδιακά την άγουσα για τα αποδυτήρια θα πάρουν και οι κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς σε 20 χρόνια από σήμερα στόχος της εταιρείας είναι οι μηδενικές εκπομπές ρύπων του στόλου των διαθέσιμων οχημάτων της.

Αποκαλύπτοντας τα πλάνα της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης (περισσότερα για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας EQ μπορείτε να διαβάσετε εδώ), η Mercedes παρουσίασε σήμερα και το στρατηγικό της πλάνο για τα προσεχή χρόνια. Σύμφωνα με αυτό, ο Γερμανός κατασκευαστής σχεδιάζει να θα μειώσει τα πάγια έξοδα, τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τις δαπάνες έρευνας και εξέλιξης κατά περισσότερο από 20% έως το 2025 ως μέρος μιας στρατηγικής αναθεώρησης για να επανατοποθετήσει τη Mercedes-Benz στο παγκόσμιο στερέωμα ως μια ακόμα πιο πολυτελή μάρκα.

Στις σχετικές μάλιστα δηλώσεις του ο CEO της εταιρείας Ola Kaellenius είπε μιλώντας σε επενδυτές ότι τα οχήματα της κόμπακτ κατηγορίας, όπως οι A και B-Class, έχουν συμβάλει στην «αναζωογόνηση» της μάρκας, ωστόσο στο μέλλον δεν θα αποτελέσουν κύρια προτεραιότητα ως προς τη διάθεση πόρων.

«Δεν πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστές των κατασκευαστών μεγάλου όγκου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ola Kaellenius.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις των «ακριβών» αυτοκινήτων της (βλ. Maybach, AMG και G-Class) αυξάνοντας τις οικονομίες κλίμακας σε νέες πλατφόρμες.

Στο πλαίσιο των παραπάνω κινήσεων, η εταιρεία αποφάσισε να στείλει στο πυρ το εξώτερον τα χειροκίνητα κιβώτια, ενώ μειωμένη κατά 70% θα είναι οι ποικιλία των προσφερόμενων επιβατικών εκδόσεων που τροφοδοτούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Mercedes στοχεύει επίσης στην περαιτέρω μείωση του χρόνου κατασκευής των οχημάτων της, κάτι που άρχισε να παίρνει ήδη σάρκα και οστά με τη νέα S-Class.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα, γνωστότερη σήμερα με την ονομασία MB.OS, η οποία θα δέχεται over-the-air ενημερώσεις και θα είναι έτοιμη προς διάθεση το 2024.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ