top icon
Επικαιρότητα

Messi-Ronaldo: Ανταγωνιστές και στο… γκαράζ

Εκτός από τη συλλογή τροπαίων και προσωπικών διακρίσεων, οι Lionel Messi και Cristiano Ronaldo, διαθέτουν και εκτεταμένες συλλογές αυτοκινήτων.

Κάθε εποχή έχει το δικό της δίπολο στην κορυφή ενός σπορ και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου κατά την τελευταία -τουλάχιστον- δεκαετία, οι κυρίαρχοι είναι δεδομένοι: Lionel Messi-Cristiano Ronaldo. Ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος συγκεντρώνουν τη μία διάκριση μετά από την άλλη, όντες χωρίς αμφιβολία οι πρωταγωνιστές των ομάδων τους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Εκτός από τη συλλογή τροπαίων, οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν ακόμη μια αγάπη, τα αυτοκίνητα, οπότε με δεδομένες τις αστρονομικές τους απολαβές, μια βόλτα στο “γκαράζ” τους έχει το δικό της, έστω και εκτός πραγματικότητας για τα δικά μας δεδομένα, ενδιαφέρον.

Lionel Messi

Lionel Messi

O 33χρονος Lionel Messi, που εισπράττει ετησίως περί τα 92 εκατομμύρια δολάρια, έχει φανερή προτίμηση σε συγκεκριμένες μάρκες. Λόγω της συνεργασίας ανάμεσα στη Barcelona και την Audi, ο Αργεντινός έχει Audi A7, Q7 και RS6, ενώ κατά καιρούς έχει θεαθεί να οδηγεί Audi R8.

Τα supercars δε σταματούν εδώ, καθώς ο Αργεντινός έχει αγοράσει μια Pagani Zonda Tricolore (7,3 λίτρα V12), κόστους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, μια Mercedes SLS AMG (6,2 λίτρα DOHC V8) και μια Maserati Gran Turismo MC Stradale (4,7 λίτρα V8).

Lionel Messi

Ακόμη, για τις καθημερινές του μετακινήσεις από και προς τις εγκαταστάσεις της Barcelona, ο Lionel Messi οδηγεί Range Rover Vogue και Range Rover Sport, ενώ από πιο “καθημερινά” αυτοκίνητα, έχει στην κατοχή του Cadillac Escalade, Lexus RX 450h και Mini Cooper.

Με βάση όσα αναφέρονται στα διεθνή Μέσα, η αξία των αυτοκινήτων του Messi ξεπερνά τα 40,5 εκατομμύρια δολάρια, με την Ferrari 335 S Spider Scaglietti να έχει με διαφορά, τη μερίδα του λέοντος.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Ο 35χρονος Cristiano Ronaldo, που έχει ετήσιο μισθό της τάξης των 70 εκατομμυρίων δολαρίων, αρέσκεται στη “μεγάλη ζωή”, με πολλές επιλογές του όσον αφορά στον τρόπο ντυσίματος και καθημερινής ζωής, να έχουν χαρακτηριστεί από εκκεντρικές έως προκλητικές.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα του Πορτογάλου και όσον αφορά στα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του. Η προτίμησή του στις Bugatti, καθώς και σε Ferrari, Lamborghini ή Mercedes, πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Καθώς η απλή καθημερινότητα έχει βγει από το λεξιλόγιο του Ronaldo εδώ και αρκετά χρόνια, η αγάπη του για την ταχύτητα και τα supercars, δεν κρύβεται.

Cristiano Ronaldo

Θιασώτης των Bugatti, έχει στην κατοχή του μια από τις 450 Veyron που κατασκευάστηκαν, έχοντας δυνατότητα επιτάχυνσης 0-100 σε 2,6” και κόστος 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων.  Ακόμη, διαθέτει μια Chiron, κόστους 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πληροφορίες της Bild, αναφέρουν ότι έχει παραγγείλει και μια Centodieci, που εφοδιάζεται με κινητήρα 8 λίτρων και αποδίδει 1600 ίππους. Παλαιότερα, ο Ronaldo είχε συνδεθεί και με την αγορά του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο, Bugatti Voiture Noire, κάτι που ο ίδιος πάντως διέψευσε.

Ενδεικτικό της έλλειψης ταπεινότητας του Cristiano Ronaldo πάντως, είναι πως οι Veyron και Chiron έχουν κεντημένα στα προσκέφαλα των καθισμάτων, τα αρχικά CR7, για να είναι πάντοτε αναγνωρίσιμος ο ιδιοκτήτης τους. Ακόμη, στα “καπρίτσια” του Πορτογάλου, εντάσσεται η παραδοχή του ότι θέλει να έχει τουλάχιστον δύο μοντέλα από την εκάστοτε μάρκα που αγαπά.

Cristiano Ronaldo

Πέραν της Bugatti, ο Cristiano Ronaldo έχει αγοράσει McLaren Senna, Ferrari F12 και 599 GTO, Lamborghini Aventador, καθώς επίσης και Mercedes S65 AMG και AMG GLE 63S. Η συλλογή του δεν ολοκληρώνεται εκεί, καθώς ο Πορτογάλος διαθέτει ακόμη Rolls Royce Cullinan, Chevrolet Camaro, Bentley Continental GT και Range Rover Sport, που είναι και το αυτοκίνητο-κοινός παρονομαστής με τον μεγάλο του αντίπαλο.

Συνολικά, το “γκαράζ” του Cristiano Ronaldo υπολογίζεται πως κοστίζει περί τα 16 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ