top icon
Επικαιρότητα

Μετά το 2020 τα πρώτα υβριδικά μοντέλα της Mercedes-AMG

Δεν το λέμε εμείς, αλλά το μεγάλο αφεντικό της Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Μετά τους Βαυαρούς του Μ Division, είναι η σειρά της Mercedes-AMG να διαβεβαιώσει τους αγοραστές της πως πολύ σύντομα πρόκειται και αυτή να ακολουθήσει τα δικά της υβριδικά και όχι μόνο μονοπάτια, τα οποία, θέλοντας και μη, θα μονοπωλήσουν τα προσεχή χρόνια το ενδιαφέρον όλων στην «εύπλαστη» όπως αποδεικνύεται παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή. Επ' αυτού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Motor Authority, o Tobias Moers ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που θα δούμε στο μέλλον. Πρόκειται πραγματικά για μια συναρπαστική εξέλιξη. Όλοι μιλούν για την ηλεκτροκίνηση και τα υβριδικά οχήματα. Η ηλεκτροκίνηση, είναι η αλήθεια, προσφέρει έξτρα ισχύ και οικονομία, με διαφορετικό ωστόσο τρόπο στην κατηγορία των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Μιλώντας για μια υβριδική Mercedes-AMG ή για μια αμιγώς ηλεκτρική, το σίγουρο είναι ότι θα την δούμε μετά το 2020».

Η προσέγγιση των ανθρώπων του M Division είναι ανάλογη, με τον αντιπρόεδρο όμως του τμήματος μηχανολογίας της BMW, Dirk Hacker, να φανερώνει ανοιχτά τους προβληματισμούς του δηλώνοντας σε πρόσφατη συνέντευξή του τα εξής:

«Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τις επιπτώσεις της χρήσης ηλεκτροκινητήρων στον τομέα του βάρους. Είμαστε έτοιμοι από τώρα να το κάνουμε ή θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες αλλαγές που θα προκύψουν στο μέλλον πάνω στο συγκεκριμένο τομέα. Το βάρος είναι μια σημαντική παράμετρος. Δεν ξέρω αν πρέπει να αυξήσουμε κι’ άλλο την ισχύ των αυτοκινήτων της σειράς Μ. Είναι γνωστό άλλωστε πως η φιλοσοφία μας περιστρέφεται γύρω από την ιδανική σχέση ανάμεσα στην ισορροπία του πλαισίου και την απόδοση»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ