top icon
Επικαιρότητα

Μετά το 2021 η Lotus θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στα 72 χρόνια ιστορίας της η Lotus είναι έτοιμη για μία μεγάλη αλλαγή.

Η Lotus, η θρυλική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων που ίδρυσε το 1948 o Colin Champan, δηλώνει έτοιμη να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο βήμα στην ιστορία της. Υπό την καθοδήγηση πλέον της κινεζικής Geely, στην οποία ανήκει η βρετανική εταιρεία από το 2017, οι ιθύνοντες της Lotus δηλώνουν ρητά ότι μετά την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2021, κάθε νέα δημιουργία της διάσημης μάρκας θα κινείται αποκλειστικά με την αρωγή ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών.

Επί του προκειμένου, ο νυν CEO της Lotus, Phil Popham, δήλωσε χαρακτηριστικά στο βρετανικό Autoexpress ότι η νέα γενιά των σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας δεν θα υιοθετήσει υβριδικές μονάδες κίνησης «περνώντας» απευθείας στους ηλεκτροκινητήρες, ακολουθώντας έτσι τα χνάρια που χάραξε η νέα Evija.

«Ένα πράγμα στο οποίο πιστεύουμε είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία. Πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Phil Popham.

Και προσέθεσε:

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία ταιριάζουν στη φιλοσοφία των σπορ αυτοκινήτων με τα χαρακτηριστικά της ροπής τους, την κατανομή βάρους, τις δυνατότητες που παρέχουν στο σχεδιασμό και την ευελιξία στον τομέα των δυναμικών στοιχείων τους. Κατ΄ εμέ, τα πάντα οδηγούν στα BEVs ως την απόλυτη τεχνολογία ενός sports car».

Και προσέθεσε:

«Το βασικό στοιχείο σε ένα EV είναι η κατανομή του βάρους. Οι μπαταρίες είναι κάτι το ευέλικτο, καθώς δεν απαιτείται να κατασκευάσεις ένα αυτοκίνητο γύρω από βαριά εξαρτήματα, όπως το κιβώτιο ταχυτήτων και ο κινητήρας. Και αυτό σου παρέχει μεγάλη ευελιξία.»

Αναφερόμενος στην Geely και στο κόστος εξέλιξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Lotus, o CEO της εταιρείας παραδέχτηκε ότι «τα χρήματα που απαιτούνται για την εξέλιξη νέων προϊόντων δεν θα μπορούσαν ποτέ να βρεθούν αν δεν υπήρχε ένας τόσο φιλόδοξος ιδιοκτήτη».

Έως ότου πάρουν σάρκα και οστά τα ηλεκτρικά πλάνα της Lotus, μέσα στο 2021 η βρετανική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει το τελευταίο σπορ μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ένα αυτοκίνητο το οποίο θα διαθέτει, όπως διαβεβαίωσε ο Phil Popham «τα οδηγικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Lotus».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ