top icon
Κόσμος

Μια ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία στρέφει τα βέλη της στο Euro 7

Πληθαίνουν οι φωνές από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και ομίλους που θεωρούν ότι η νέα προδιαγραφή Euro 7 αποτελεί τροχοπέδη για τον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, και Πρόεδρος του ACEA, έριξε και αυτός τα βέλη του στην Ευρώπη μετά τον Carlos Tavares της Stellantis υποστηρίζοντας ότι οι προτεινόμενοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση κανόνες εκπομπών ρύπων Euro 7 θα αποσπάσουν την προσοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας από την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση.

Οι χώρες της ΕΕ και οι νομοθέτες πρόκειται να διαπραγματευτούν φέτος την προτεινόμενη νέα νομοθεσία Euro 7 που αυστηροποιεί τα όρια εκπομπών ρύπων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των οξειδίων του αζώτου και του μονοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, η νέα νόρμα Euro 7 θα εφαρμοστεί όσον αφορά τα όρια εκπομπών σε αυτοκίνητα και φορτηγά από τον Ιούλιο του 2025 και σε λεωφορεία και φορτηγά δύο χρόνια αργότερα.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως προθεσμία το 2035 για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής αυτοκινήτων που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα, αν και πρόσφατα εισήγαγε μια εξαίρεση για τα οχήματα που λειτουργούν με e-fuels.

«Θέλουν να εισαγάγουν έναν νέο κανονισμό που θα μας αποσπά την προσοχή από την αποστολή μας να μεταμορφώσουμε τη βιομηχανία. Αυτό θα απαιτούσε από εμάς να βάλουμε πολλά χρήματα σε πράγματα που δεν έχουν μέλλον, επομένως εύχομαι η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναθεωρήσει τις προθέσεις της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Renault.

O ιταλικής καταγωγής CEO της Renault είπε ότι στη μάχη κατά του κανονισμού Euro 7, ο ACEA ταυτίστηκε ε τις απόψεις της ιταλική κυβέρνηση. «Η Ιταλία έχει λάβει πολύ ξεκάθαρη θέση σε αυτό και την ευχαριστούμε για την υποστήριξή της», δήλωσε ο Luca de Meo.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Matteo Salvini είπε ότι η Ιταλία και οι σύμμαχοι στην ΕΕ «έχουν τους αριθμούς» για να μπλοκάρουν τον κανονισμό Euro 7.

Luca de Meo - Renault

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ