top icon
Επικαιρότητα

Μια ακόμα «γεύση» από τη νέα Bugatti Divo

Στο φετινό Pebble Beach των ΗΠΑ η Bugatti θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη νέα Divo, ένα μοντέλο που θα βασίζεται εν πολλοίς στην Chiron. Ιδού, λοιπόν, μία ακόμα «γεύση» από τη νέα δημιουργία των 5 εκ. € της εταιρείας, μία μόλις εβδομάδα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήριά της.

Το νέο αυτό μοντέλο της Bugatti πήρε την ονομασία του από τον Albert Divo, τον Γάλλο οδηγό αγώνων που κέρδισε για λογαριασμό της εταιρείας του Ettore Bugatti δύο φορές το Targa Florio στα τέλη της δεκαετίας του ’20. Με βάση την ομολογουμένως βαριά αυτή… φανέλα, η νέα Bugatti Divo θα είναι ένα «ελαφρύ και ευκίνητο και θα διαθέτει τεράστια ποσά κάθετης δύναμης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωσή της. Το αποτέλεσμα θα είναι, σύμφωνα με την Bugatti πάντα, ένα αυτοκίνητο με κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά και δυναμικό χαρακτήρα που θα υπογραμμιστεί από μια νέα, ισχυρή σχεδιαστική γλώσσα.

«Η ευτυχία δεν βρίσκεται γύρω από τις στροφές. Είναι μέσα στις στροφές. Η Divo είναι κατασκευασμένη για τις στροφές», δηλώνει λέει ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος της Bugatti.

Και συμπληρώνει:

«Με την Divo θέλουμε να συγκινήσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Με αυτό το αυτοκίνητο, η ομάδα της Bugatti έχει την ευκαιρία να δώσει σάρκα και οστά στο DNA της μάρκας στους τομείς της ευελιξίας, της συμπεριφοράς και της απόδοσης».

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα Bugatti Divo θα παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα, με την τιμή της ανά μονάδα να ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Η επίσημη δε αποκάλυψη του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου στο Pebble Beach στο περίφημο «The Quail – A Motorsports Gathering» που θα λάβει χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου, που φυσικά θα αποτελεί μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή-εκδοχή της Chiron._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ