top icon
Επικαιρότητα

Μία ακόμα κλεφτή ματιά στη νέα Lamborghini Aventador SVJ

Η ιταλική εταιρεία μας προϊδεάζει για μία ακόμα φορά για την έλευση της νέας Lamborghini Aventador SVJ που προσφάτως εκθρόνισε την Porsche 911 GT2 RS από το θρόνο της σημειώνοντας τον απόλυτο χρόνο στο Nurburgring στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής.

Μπορεί η Lamborghini να μας αποκάλυψε στα τέλη του περασμένου μήνα τη δυναμική αλλά και τις απτές επιδόσεις της νέας Aventador SVJ στο Nubrurgring (δείτε εδώ το on-board βίντεο της επίδοσης ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση), εντούτοις η πλήρης αποκάλυψη της νέας Superveloce Jota δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, μιας και οι Ιταλοί αναμένεται να λύσουν τη «σιωπή» τους στα τέλη του μήνα, και συγκεκριμένα στο Pebble Beach Concours d’Elegance που θα πραγματοποιηθεί στις 23/8 στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα Aventador SVJ θα τροφοδοτείται από τον γνωστό ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων της Lamborghini, ο οποίος αναμένεται να αποδίδει 760 ίππους και ροπή κοντά στα 720 Nm. Το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Aventador θα είναι ελαφρύτερο από τις απλές Aventador S εξασφαλίζοντας μια σχέση βάρους-ισχύος της τάξης του 1,98. Θα διαθέτει δε το πατενταρισμένο σύστημα ενεργής αεροδυναμικής ALA 2.0 της Lamborghini, διαφορετικό set-up στην ανάρτηση, στο σύστημα τετρακίνησης και διεύθυνσης καθώς και σε εκείνο του τιμονιού. Συν τοις άλλοις, η Pirelli εξέλιξε μια ειδική «γόμα», την P Zero Corsa, η οποία θα είναι εκείνη που θα εξοπλίζει τις βασικές εκδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως για την επίτευξη του χρόνου-ρεκόρ, το ιταλικό κουπέ «πατούσε» στα έξτρα P Zero Trofeo R ελαστικά της Pirelli._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ