top icon
Επικαιρότητα

Μία επετειακή McLaren P1 GTR στα χρώματα της MP4/4

Η McLaren Special Operations τιμά τα 30 χρόνια από τον πρώτο τίτλο του Ayrton Senna με μία ειδική έκδοση της P1 GTR, με το ψευδώνυμο Beco.

Το 1988 ο Ayrton Senna στέφεται πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του, κερδίζοντας τον teammate του στη McLaren, Alain Prost, σε μία από τις πιο μεγάλες κόντρες στην ιστορία της F1. Ένας ιδιώτης, σε στενή συνεργασία με την MSO, θέλησε να τιμήσει αυτήν την επέτειο φέτος, με την ειδική έκδοση της P1 GTR να φέρει τα iconic χρώματα της MP4/4 (ελέω Marlboro), ενώ παράλληλα έγιναν αλλαγές στην αεροδυναμική, με τo αυτοκίνητο να παράγει πλέον 800 κιλά κάθετης δύναμης. Πάνω από 800 ώρες ξοδεύτηκαν για να ετοιμαστεί αυτό το αυτοκίνητο, στο οποίο δόθηκε το ψευδώνυμο ‘Beco’ – ένα «παρατσούκλι» που είχαν δώσει οι φίλοι και η οικογένεια του Senna στον ίδιο.

Ο διευθυντής του MSO, Ansar Ali, δήλωσε σχετικά: «Με μία σχεδόν απεριόριστη γκάμα αλλαγών και προσθηκών από τη McLaren Special Operations, οι πελάτες μας περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του και εμείς, φυσικά, βοηθάμε ακόμα και σε αυτό. Παρόλα αυτά, είναι εξίσου σπουδαίο να έχουμε την ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στην υπέροχη ιστορία της εταιρείας μας, ειδικά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από τον πρώτο τίτλο του Ayrton Senna με τη McLaren. Αυτό το project έγινε με αγάπη για την MSO – με εκτεταμένες βελτιώσεις στον κινητήρα και στην αεροδυναμική, μαζί με κάποιες αισθητικές αλλαγές, αυτό είναι σίγουρα ένα ορόσημο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ