top icon
Επικαιρότητα

Μία πιο ισορροπημένη μετοχική δομή στη συμμαχία με τη Renault θα επιδιώξει η Nissan

Nissan και Renault εξετάζουν την τελευταία περίοδο σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ισορροπημένης δομής στο μετοχικό τους σχήμα, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ότι η συμμαχία που έχουν χρόνια τώρα συνάψει θα… επιβιώσει με επιτυχία και στη μετά-Carlos Ghosn εποχή.

Αυτό δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι της Nissan στο Τόκιο επιβεβαιώνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο και για μία ακόμα φορά ότι οι «ζυμώσεις» στο εσωτερικό της συμμαχίας, συνεχίζονται. Θυμίζουμε πως οι συζητήσεις που αφορούν στο μέλλον της RenaultNissanMitsubishi, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου μιας πιθανής συγχώνευσης των δύο πρώτων, ήρθαν στο φως λίγες βδομάδες νωρίτερα (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) όταν η Renault φέρεται να είχε θέσει πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχέδια για μία στενότερη «σύνδεσή» της με τη Nissan υπό τη σκέπη μιας κοινής εταιρείας. Κάτι μάλιστα που ήρθε να επιβεβαιώσει πρόσφατα με δηλώσεις του ο ίδιος ο Carlos Ghosn.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» της Nissan στη συγχώνευση με τη Renault

Σύμφωνα τώρα με το νέο σενάριο, τα οποίο «διακινεί» σήμερα η ιαπωνική πλευρά μέσω του CEO της, Hiroto Saikawa, η Nissan μελετά το ενδεχόμενο να αποκτήσει σημαντικό τμήμα ή και το σύνολο της συμμετοχής του γαλλικού κράτους (βλ. 15%) στη Renault. Κάτι βέβαια που χωλαίνει απέναντι στις δεδηλωμένες μέχρι και σήμερα προθέσεις της γαλλικής κυβέρνησης.

«Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Πρέπει όμως να διασφαλίσουμε ότι η συμμαχία θα μπορεί να λειτουργήσει όπως τώρα, διατηρώντας την αυτονομία κάθε εταιρείας και μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα τους σε βάθος χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Nissan.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Renault έχει στην κατοχή της το 43,4% των μετοχών της Nissan, με την τελευταία να ελέγχει το 15% της γαλλικής εταιρείας και το 34% της Mitsubishi, που αποτελεί το τρίτο και πιο νέο μέλος της συμμαχίας των τριών εταιρειών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ