top icon
Κόσμος

Mια ξεχωριστή εμπειρία στην οροφή του Lingotto

Το μουσείο Casa 500, το καφέ FiatCafé500 και η La Pista 500 στην οροφή του θρυλικού εργοστασίου της Fiat στο Lingotto ανοίγουν για το κοινό.

Το εργοστάσιο του Lingotto, όπως και το 500, αποτελούν δύο ορόσημα για τη Fiat, αλλά και το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σημείο αναφοράς η οβάλ οροφή του κτηριακού συγκροτήματος, η οποία αξιοποιήθηκε για τη δοκιμή των αυτοκινήτων που έβγαιναν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Σήμερα, το Lingotto εκτός των άλλων φιλοξενεί την Pinacoteca Agnelli, αλλά και μια σειρά εγκαταστάσεων που είναι αφιερωμένες στο 500, το αυτοκίνητο που άλλαξε την μορφή της σύγχρονης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας (διαβάστε εδώ για το ιστορικό κτίριο του Lingotto)

Fiat Lingotto

Εκτός από το μουσείο Casa 500, η δημιουργία του FiatCafé500 και βέβαια η La Pista 500, η οροφή του εργοστασίου που έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο «κρεμαστό» κήπο της Ευρώπης έχουν δημιουργήσει ένα οικοσύστημα αφιερωμένο στην ιστορία, το παρόν, αλλά και το μέλλον του 500, ενός μοντέλου που διαχρονικά γοητεύει το κοινό, αλλά και τους καλλιτέχνες όπως χαρακτηριστικά καταδεικνύει η επιλογή να αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA).

Fiat Lingotto

Η νεότερη προσθήκη σε αυτό το οικοσύστημα του Lingotto, το FiatCafé500, φέρνει το κοινό μία ανάσα από την εντυπωσιακή La Pista 500, τη θρυλική πίστα που πρόσφατα απέκτησε νέα ζωή, αλλάζοντας από ένα σύμβολο της βιομηχανικής εποχής, σε ένα σύμβολο της βιώσιμης ανάπτυξης και του σεβασμού προς το περιβάλλον. Η πρόσβαση στη La Pista 500, φέρνει το κοινό δίπλα σε περισσότερα από 40.000 φυτά από 300 είδη, αλλά επίσης δίνει και τη δυνατότητα για ένα πολύ ξεχωριστό test drive με το νέο 500 σε μια διαδρομή που δεσπόζει 28 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Fiat Lingotto

Εκτός από τη δοκιμή του νέου 500, οι επισκέπτες της οροφής του Lingotto μπορούν να συμμετέχουν και στο E-Drive School, μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σαν στόχο έχουν το κοινό να έρθει σε επαφή με τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να ενημερωθεί για τις βέλτιστες πρακτικές οδήγησης, έτσι ώστε να απολαμβάνει το μέγιστο επίπεδο άνεσης και αυτονομίας στις μετακινήσεις του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ