top icon
Κόσμος

Μια υβριδική Ferrari για το Gran Turismo

Η Ferrari Vision Gran Turismo είναι το νέο εικονικό hypercar του cavallino rampante για το ομώνυμο video game. Και διαθέτει, εκτός από V6 κινητήρα, τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Η Ferrari Vision Gran Turismo, ένα μονοθέσιο με κρυμμένους τους τροχούς του, είναι το πρώτο πρωτότυπο αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας που δημιουργήθηκε ειδικά για τον εικονικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σύμφωνα με την Ferrari, «η σχεδίαση του αυτοκινήτου έχει τις ρίζες του στην απαράμιλλη αγωνιστική παράδοση του Maranello, με τον αριθμό 75 στο πλάι να αντικατοπτρίζει αυτή την εν λόγω κληρονομιά». Στην πραγματικότητα, το λανσάρισμα της Ferrari Vision Gran Turismo ρίχνει την αυλαία στην επετειακή χρονιά του cavallino rampante που φέτος γιόρτασε τα 75 χρόνια από την αποκάλυψη του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου του: την 125 S.

Ferrari Vision Gran Turismo

Ανάμεσα στις δηλώσεις των Ιταλών που ξεχωρίζουν και έχουν ως αφορμή την αποκάλυψη της Vision Gran Turismo είναι η εξής αναφορά: «Η Ferrari Vision Gran Turismo επαναπροσδιορίζει τη στιλιστική γλώσσα της εταιρείας και αντιπροσωπεύει ένα φουτουριστικό σχεδιαστικό μανιφέστο για τα αυτοκίνητα δρόμου και τα αγωνιστικά της Ferrari».

Ferrari Vision Gran Turismo

Την σχεδίαση του virtual hyercar των Ιταλών επιμελήθηκε το Ferrari Centro Stile υπό τη διεύθυνση του Flavio Manzoni και εμπνέεται απευθείας από τα εμβληματικά σπορ πρωτότυπα των δεκαετιών του ‘60 και του ’70 της ιταλικής εταιρείας – όπως οι 330 P3 και 512 S – τα οποία γνώρισαν πολλές επιτυχίες σε αγώνες αντοχής όπως οι 24 Ώρες του Le Mans, στον οποίο το Ferrari μετρά 9 νίκες, και οι 24 Ώρες της Daytona.

Ferrari Vision Gran Turismo

Ο σχεδιασμός της Ferrari Vision Gran Turismo επικεντρώνεται σε μια προηγμένη αεροδυναμική ιδέα η οποία θέτει στο επίκεντρό της δύο πλευρικά κανάλια, όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλεί η ίδια η εταιρεία. Αυτή η λύση έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Ferrari και κατευθύνει τη ροή του αέρα από το μπροστινό κάτω μέρος του αμαξώματος, γύρω από το cockipit και πάνω από τα εντυπωσιακά side pods.

Ferrari Vision Gran Turismo

Σύμφωνα με την Ferrari, η λύση δημιουργεί πολύ υψηλή κάθετη δύναμη, χάρη στη διακύμανση της ορμής και την αναρρόφηση που δημιουργείται από το κεντρικό τμήμα του κάτω αμαξώματος. Την ίδια στιγμή, η αεροδυναμική του πίσω μέρους αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας στοιχεία που είδαμε στην… πραγματική Ferrari 499P, ιδιαίτερα όσον αφορά τον διαχύτη και την πίσω πτέρυγα. Τέλος, το εμπρός S-Duct και οι ενσωματωμένοι αεραγωγοί στους θόλους των τροχών ενισχύουν περαιτέρω την αεροδυναμική απόδοση και τη σταθερότητα της Ferrari Vision Gran Turismo στις υψηλές ταχύτητες.

Ferrari Vision Gran Turismo

Το εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει την ίδια 6κύλινδρη αρχιτεκτονική αμαξώμτος που είδαμε στις 296 GTB, 296 GTS και 296 GT3 που επίσης τροφοδοτεί τη νέα 499P. Για την περίσταση, η εικονική του ισχύς φτάνεi τους 1.030 ίππους στις 9.000 σ.α.λ., ενώ επιπλέον 240 kW (326 ίπποι) είναι διαθέσιμοι χάρη στην παρουσία τριών ηλεκτροκινητήρων – ένας στον πίσω άξονα και από ένας σε κάθε έναν από τους εμπρός τροχούς. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η ροπή που φτάνει στο δρόμο από τους πίσω τροχούς από τη συνδυασμένη λειτουργία του κινητήρα και την MGU-K ανέρχεται στα 1.100 Nm.

Ferrari Vision Gran Turismo

Στις 15 Δεκεμβρίου ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας της Ferrari Vision Gran Turismo θα κάνει την πρώτη, δημόσια εμφάνιση του στο Μουσείο της Ferrari στο Maranello, όπου θα εκτίθεται μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Ferrari Vision Gran Turismo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ferrari Vision Gran Turismo
  • Ferrari Vision Gran Turismo
  • Ferrari Vision Gran Turismo
  • Ferrari Vision Gran Turismo
  • Ferrari Vision Gran Turismo
  • Ferrari Vision Gran Turismo
  • Ferrari Vision Gran Turismo
  • Ferrari Vision Gran Turismo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ