top icon
Επικαιρότητα

Michelin: Περικοπές 2.300 θέσεων εργασίας στη Γαλλία σε ορίζοντα τριετίας

Η Michelin ανακοίνωσε ότι θα περικόψει εντός Γαλλίας 2.300 θέσεις εργασίας με ορίζοντα τριετίας.

Η Michelin, ο γνωστός Γάλλος κατασκευαστής ελαστικών, δήλωσε σήμερα ότι θα μειώσει έως και 2.300 τις θέσεις εργασίας σε διάστημα τριών ετών ως μέρος ενός νέου σχεδίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στη Γαλλία. Η γαλλική εταιρεία έσπευσε να προσθέσει ότι η απόφαση αυτή δεν συνεπάγεται απολύσεις, ούτε κλείσιμο εργοστασίων.

«Το σχέδιο αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου που θα βασιστεί στη διαπραγμάτευση μιας τριετούς συμφωνίας-πλαισίου που δεν θα συνεπάγεται απολύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η γαλλική εταιρεία.

Και προσέθεσε:

«Το σχέδιο δεν βασίζεται στο κλείσιμο εργοστασίων».

Η Michelin διευκρίνισε ότι θα επηρεαστούν έως και 1.100 θέσεις εργασίας σε διοικητικά πόστα και περίπου 1.200 σε εργοστάσια, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι σχεδόν το 60% των ως άνω περικοπών θα βασιστούν σε προαιρετικά προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 127.000 παγκοσμίως, είπε επίσης ότι διατηρεί τις δεσμεύσεις της στις «επιχειρήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στη Γαλλία», καθώς και την «φιλόδοξη στρατηγική επέκτασής της σε λύσεις που σχετίζονται με το υδρογόνο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ