top icon
Επικαιρότητα

Μικρό crossover ετοιμάζει η Skoda

Μετά τα Karoq και Kodiaq, έρχεται η σειρά ενός μικρότερου crossover μοντέλου. 

Η τσέχικη εταιρεία ακολουθεί και αυτή με τη σειρά της το ρεύμα της εποχής, όπως και όλοι πλέον οι μεγάλοι κατασκευαστές, ενδυναμώνοντας όσο μπορεί τη γκάμα των SUV και crossover μοντέλων της. Κίνηση, φυσικά, που δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιό της στα πλαίσια του Ομίλου VW, μιας και παρόμοια είναι ήδη -ή θα είναι στο εγγύς μέλλον- τα «χτυπήματα» της μαμάς εταιρείας, καθώς και της ομόσταβλης Seat.

Ακολουθώντας τα χνάρια, λοιπόν, το Seat Arona, η Skoda σχεδιάζει να φέρει στο φως ένα… περίπου ίδιο μοντέλο που θα χαρακτηρίζεται από τους ιθύνοντες της τσέχικης εταιρείας ως το «alter ego του Rapid Spaceback» αποτελώντας σχεδιαστικά κάτι μεταξύ crossover και στέισον βάγκον. Φυσικά, θα βασίζεται το δάπεδο MQB A0 του Ομίλου VW υιοθετώντας όλες τις γνωστές και μη εξαιρετέες τεχνικές λύσεις που ήδη βρίσκουν εφαρμογή «πάνω» του.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα πρόκειται για ένα παγκόσμιο μοντέλο που θα διατίθεται αποκλειστικά σε προσθιοκίνητες εκδόσεις τόσο στη γηραιά ήπειρο όσο και στην Κίνα. Πότε; Σίγουρα, όχι βωρίτερα από το φθινόπωρο του 2018.

Η Skoda υπολογίζει πως το αργότερο έως το 2025 πάνω από το 40% των ετήσιων πωλήσεών της θα ανήκουν στη διαρκώς εξελισσόμενη κατηγορία των SUV/crossover μοντέλων, με τα «μικρά» μάλιστα αυτοκίνητα του είδους να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιό τους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ